casino siteleri holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama

ARGUVAN BELEDİYESİ 1 YILIN HESABINI VERDİ

Haber Girişi : 11 Mayıs 2015 14:02
ARGUVAN BELEDİYESİ 1 YILIN HESABINI VERDİ
Arguvan Belediye Başkanı

 

Deprem konutları

Program başlamadan önce Anneleri unutmayan Arguvan Belediyesi programa katılan Annelere eşarp hediye etti.

Başkan Kızıldaş, 1 yıl boyunca Arguvan’da gerçekleştirdiği hizmetleri ve önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladığı projeleri, basın mensupları ve Arguvanlı vatandaşlarla paylaştı.

1 yılın genel değerlendirmesini yapan Başkan Kızıldaş “Değerli Hemşerilerim, Değerli misafirlerAdıyla tüm Dünya ’da geniş yankı uyandıran Hollywood filmlerine konu olan, türkülerin beşiği, türkülerin öz kaynağı olarak kabul edilen ARGUVAN ’da hizmette 1. Yılımızı doldurmuş bulunmaktayız.

Sizlerin geleceği için yeni projeler üretip, gelecek nesillere huzurlu ve güvenilir bir kent ortamını yaratmak istiyoruz. Bugün Arguvan’da değişim var, Arguvan’da iletişim var, Arguvan’da yeni bir anlayış var, Arguvan’da çalışmak var…Arguvan’da bir şeyleri değiştirebileceğimizi ümit ederek çıktığımız bu yolda düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikte “Yaşanılabilir bir Arguvan için” 1 yılda neler yaptığımızı sizlerle paylaşacağız. Şeffaf Belediyecilik anlayışı ile sizlerin karşısındayız. İlk yılımızda Arguvan’da önemli çalışmalara imza attık, önemli işler başardık. Yaptığımız projelerin üstüne neler yapabilirizi hep ekleyerek katılımcı, çoğulcu, halkçı, çağdaş, sosyal belediyecilik anlayışını savunduk.  Doğayı seviyoruz. Arguvan’ı yeşillendiriyoruz… Dikilen her fidanın takipçisiyiz. Arguvan’ı daha da yeşillendirme çalışmalarımız hep devam edecek. Belediyemizi kurumsal bir kimliğe büründürüyoruz. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için ekip çalışması yapıyoruz. Her zaman sahaya inerek işlerimizin daha düzenli ve özenli olması için çalışıyoruz.Türkü Festivali, her yıl aldığı övgülere layık olma bilinci ile çıtayı yükseltmiş, türkü severlerin sonsuz desteği ile yeni başarılara imza atmıştır. Artık bir marka haline gelen Arguvan Türkü Festivali’nin bu marka değerini yükseltmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. ARGUVAN’IN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR… İlçemizi çağdaş bir görünüme kavuşturmak için çıktığımız yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Arguvan’ın ismine yakışır hale geleceği güne kadar azimle çalışacağız. Söz verdiğimiz gibi Arguvan’da sosyo-kültürel hayatıcanlandıracağız. Arguvanlıları kültürel etkinliklerle buluşturarak sosyal hayatı canlandırmayı sürdüreceğiz. Türkiye’de türküler denildiğinde akla ilk gelen yöredir Arguvan... Arguvan’ın kendine has kültürü ile daha önceden planladığımız, Arguvan’ı, Arguvan kültürünü ve Arguvan türkülerini ifade edecek, Turist çekebilecek, olmazsa olmaz projemiz Arguvan’da Türkü Müzesi’dir. Müze ile ilgili proje çalışmalarımız devam etmektedir. Yakında sizlerin huzurunda büyük bir coşku ile temelini atacağız. Arguvan, Türkülerin yanı sıra okur-yazar oranları ile halk arasında tanınırlığı yüksek ilçeler arasında yer almıştır. Biz istiyoruz ki çocuklarımız, İlçemize, Ülkemize daha faydalı daha yararlı birey olarak yetişsinler. Biz, Arguvan Belediyesi olarak tüm okulların ihtiyaçları konusunda elimizden geldiğince eğitimin kalitesini yükseltmek için desteğimizi sürdüreceğiz.

Çevre ve Temizlik konusunda Arguvan’a yakışanı yapıyoruz. Çöplerimizin daha sağlıklı ortamda toplanması için çalıştık. Kardeş Belediyecilik Projesi de meyvelerini vererek Arguvan’a çok önemli katkı sağladı. Bu bağlamda Ataşehir ve Beşiktaş Belediyelerinden hibe edilen araçlar ile her mahalleye artık çöp kamyonu giderek çöpleri toplamakta…Toki ile ortak çalışma yapıyoruz. Yer durumunu ayarlıyoruz. Yakında talep toplamaya başlayacağız. Arguvanlı vatandaşlar ile sürekli iç içe olduk, acılı günlerinde acılarını paylaştık, mutlu günlerinden yanlarında oldu ve sıklıkla esnafları ziyaret ederek taleplerini dinledik. Yaşlı, yatalak, engelli ve maddi durumu iyi olmayan hastaların belirlenen gün çerçevesinde Arguvan Belediyesinin Ambulansı ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün sağlık ekibi tarafından yerinde sağlık hizmeti sunuyoruz. Amacımız, Arguvan’da yaşam kalitesini daha da arttırarak, yaşam seviyesini üst düzeye çıkarmak… ARTIK… YAŞANILABİLİR BİR ARGUVAN İÇİN EL ELE, OMUZ OMUZA, KOL KOLA ÇALIŞMAK VE MÜCADELE ETME ZAMANI… DÜNDE SÖYLEDİM BUGÜNDE SÖYLÜYORUM BU ARGUVAN ESKİ ARGUVAN OLMAYACAK…” diye konuştu.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise yaptığı konuşmada “Ben Arguvan Belediye Başkanımızı kutluyorum. Ankara bir vekil gönderdik 4 yılın hesabını verdi. Arguvan Belediye Başkanı seçtik 1. Yılda hesap verdi. Hesap verebilen şeffaf, çağdaş belediyecilik anlayış ile devam ediyoruz. Birbirinden değerli Vekil adaylarımız var ve vekil sayılarımızı 7 Haziran’da arttıracağız” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan'ın hem Malatya, hem de Türkiye açısından önemli bir ilçe olduğunu söyledi. Ağbaba, "Yapısıyla, kültürüyle tüm Türkiye'ye büyük katkı sunuyor. Arguvan, kültür sanat başkenti olacak. Arguvan'ın kalkınabilmesi için, hak ettiği yere gelmesi için büyük çaba harcayacağınıza inanıyorum. Ben de Malatya milletvekili olarak Arguvan için ne yapılması gerekiyorsa yapacağım. Önümüzdeki dönemde Arguvan çok farklı bir ilçe olacak. Kültürel çekim merkezi olacak" ifadelerini kullandı. Ağbaba “Başkan Kızıldaş yapmış olduğu hizmetler ile yapacakları hizmetlerini hesabını vererek bir kez daha göğsümüzü kabartmıştır. Malatya’da örnek alınacak bir belediyecilik anlayışı ile devam etmektedir.” diye konuştu.

Abdal Musa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Yaşanılabilir bir Arguvan için 1. Yılda neler yaptık” tanıtım filminden sonra ise Arguvan türkülerinin genç ismiş Ergun Aydın sahne aldı. Gecenin konserinde ise Erhan Yılmaz sahne alarak birbirinden güzel eserlerini seslendirerek bir kez daha Arguvanlıları ve programa katılan seyircileri kendine hayran bıraktı. Salona sığmayan seyircilere birbirinden eşsiz Arguvan Türkülerini seslendiren Erhan Yılmaz'a Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş tarafından günü anısına çiçek verildi.

Etkinliğe, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Güzel Sanatlar Ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bülent Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Hüseyin Şimşekkaya, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Malatya Milletvekili adayları Hulisi Porgalı, Berna Karadaş, Memba Kuşcu, Yusuf Sürücü, Etem Körükmez, CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap  Ayzabar, Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, CHP Arguvan İlçe Başkanı İbrahim Çopur, CHP Kuluncak İlçe Başkanı Kemal Yıldırım, Ankara Arguvanlılar Derneği Başkanı Asım Aydoğdu, Arguvan Eğitim ve Köyleri Vakfı Yöneticisi Erol Çakmak, Arguvan Abdal Musa Kültür Derneği Başkanı Soner Üstün, Yukarı Sülmenliler Dernek Başkanı Hasan Şengül, Arguvan Göçerler Derneği Başkanı Birol Ünalan, CHP İl Yöneticileri İbrahim Çakır ve Ali Celiloğlu, CHP Akçadağ Meclis Üyesi Erdal Üstün, Arguvan Belediye Başkan Yardımcısı Kanber Yıldırım, Arguvan Belediye Meclis Üyeleri Hurşit Kuşcu, Hasan Karael, Murat Yıldız, Müslüm Adıgüzelman, Hasan Sarıgül, İlhan Balı, çok sayıda mahalle muhtarı, Arguvan Belediyespor Teknik Sorumlusu Suat Yağız, Arguvan Belediyespor'un futbolcuları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar izledi.

YouTube Haber arası

Program sonrasında ise Arguvan Belediyespor’lu futbolculara başarılar dileyen İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş günün anısına fotoğraf çektirdi.