casino siteleri

Arguvan'da Neler Oluyor?

Özel Haber Haber Girişi : 27 Şubat 2024 23:24
Arguvan'da Neler Oluyor?
Arguvan'da Neler Oluyor


Arguvan Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan adayı Mehmet Kızıldaş sosyal medya hesabında CHP Malatya Milletvekili ve CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba'yı sert bir şekilde eleştirdi.

Deprem konutları

 


Başkan Kızıldaş Cumhuriyet Halk Partisi  Arguvan Belediye Başkan Aday Adaylığım sürecinde, adaylığımın, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın giriştiği kirli oyunlar sonucunda, engellendiğini kamuoyuna duyurmuş, ardından 7 Şubat'ta CHP'den istifa ettiğimi açıklamıştım.

 

CHP'den istifa ettikten sonra, saygıdeğer Arguvan halkı ile yaptığım istişareler sonucunda ve insanlarımızın demokratik  talebi doğrultusunda Arguvan'a hizmeti kesintisiz biçimde sürdürmek amacıyla, Arguvan İlçe Seçim Kurulu'na Bağımsız Belediye Başkan Adaylığı için başvuruda bulundum. 

 

Son zamanlarda, kendisini Anayasa ve Yasaların üzerinde gören, hukuk tanımazlıği ve demokrasiye düşmanlığı ile temayûz eden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bu aşamada bir kez daha devreye girerek, Arguvan Halkının siyasal iradesine pranga vurma girişimlerine, utanç verici yeni bir örnek eklemiştir. 

 

Şöyle ki; 
CHP Arguvan İlçe Başkanlığı, siyasal özgürlüklere düşmanlığı kendisi için yeni bir kimliğe dönüştüren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın da talimatıyla, Arguvan İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulunarak, Bağımsız Belediye Başkan Adaylığımın iptalini talep etmiştir. 

 

Arguvan İlçe Seçim Kurulu, antidemokratikliği ve  Siyasal Partiler Kanununa aykırılığı açık olan bu talebi, 4'e 3 şeklinde oy çokluğu ile kabul etmiştir.

 

Ancak, Veli Ağbaba'nın demokrasi, özgürlükler  ve Arguvan halkının özgür iradesine karşı kurduğu bu kumpas, Yüce Türk Milleti Adına karar veren Yargının adalet duvarına çarparak, tarih önünde mahkûm edilmiştir. 

 

Bu bağlamda, Arguvan İlçe Seçim Kurulu'nun söz konusu kararına karşı yaptığımız itirazımız, bugün (27 Şubat) Malatya İl Seçim Kurulu tarafından yerinde ve haklı bulunmuş; Arguvan İlçe Seçim Kurulu'nun Anayasa ve ilgili yasalara aykırılığı tartışmasız olan kararı kaldırılmıştır. 

 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Malatya İl Yönetimi, Anayasa ile teminat altına alınmış seçme ve seçilme hakkındaki özgürlüklere ve Siyasi Partiler Kanununun ilgili maddelerine karşı kurguladıkları faşizan kumpasın altında kalmış ve Yüce Türk Yargısından hak ettikleri cevabı almıştır.

 

Türkiye"de ve Malatya'da Anayasal hakları ve demokrasiyi koruyan Hakimler Var. 

Siyasal Partiler Kanununun son derece açık olan ilgili maddelerini anlamaktan aciz olan, aklı sadece kurultay odaklı Bizans oyunlarına çalışanların zekası, Arguvan Halkının özgürlüğe aşkla bağlı ruhuyla yarışabilecek düzeyin çok gerisindedir.

 

Bu anlamda, demokrasiye karşı kurdukları kumpasın tarihin ve siyasetin çöp tenekesine gitmesi gibi, Arguvan Halkına karşı yürüttükleri çukur siyasetin doğal sonucu olarak da bu kumpasın ahlak yoksunu kurgucuları da 31 Mart'taki seçimlerde hak ettikleri cevabı sandıkta alacaktır. 

 

Siyaset, Bizans oyunları ile değil; cesaret ve ahlakla yapılır.

 

Ahlakı ve cesareti olmayanlara sesleniyorum: Bizans oyunlarınızı ve kurultay kurnazlıklarınızı Arguvan'a taşımanıza bugün olduğu gibi yarın da geçit vermeyeceğiz.

 

Her zaman olduğu gibi bugün de bizleri yanlız bırakmayan tüm yol arkadaşlarıma, dostlarıma, kıymetli Arguvan'lılara canı gönülden teşekkür ediyorum. 

 

YouTube Haber arası

Birliğimiz beraberliğimiz daim olsun.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.