casino siteleri

Arkadaşlarının anısına 2347 rakımlı Hazarbaba Dağına tırmandılar

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 16 Şubat 2024 10:20
Arkadaşlarının anısına 2347 rakımlı Hazarbaba Dağına tırmandılar
Elazığda dağcılar, vefat eden arkadaşlarının anısına karla kaplı 2347 rakımlı Hazarbaba Dağına tırmandı.Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü, Bingölde vefat
Elazığda dağcılar, vefat eden arkadaşlarının anısına karla kaplı 2347 rakımlı Hazarbaba Dağına tırmandı.
Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü, Bingölde vefat eden dağcı Ramazan Küçükhazar anısına etkinlik düzenledi. Bu çerçevede Elazığın Sivrice ilçesine gelen 5 kişilik ekip, karla kaplı 2347 rakımlı Hazarbaba Dağına tırmandı. Yaklaşık 2,5 saat süren tırmanışın ardından dağcılar zirveye ulaştı. Burada arkadaşlarını yad eden ve eşsiz Hazar Gölü manzarasının tadını çıkartan dağcılar, ardından aşağı indi.
Tırmanış hakkında bilgi veren Türkiye Dağcılık Federasyonu antrenörü Yeliz Çuban, Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü olarak geldik. 5 arkadaş zirve tırmanışı yaptık. 2 arkadaşımız Mardinden geldi. Tırmanışı tamamladık. Ortalama 2,5 saatte çıktık. Yukarıda manzara çok güzeldi. Göl manzarası ayrı bir güzel, ayrı bir ambiyansı var dedi.
Doğan Aşar ise, Mardinden arkadaşlarla beraber geldik. 3 saate yakın bir yol yürüdük. Manzarası ise muhteşemdi diye konuştu.