casino siteleri

Arslantepe Höyüğü geleceğin yeni yüzü olacak

Kültür-Sanat Haber Girişi : 12 Aralık 2020 13:20
Arslantepe Höyüğü geleceğin yeni yüzü olacak
Bütçe görüşmelerinin devam ettiği TBMM´de MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu´nun sorusu üzerine konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Arslantepe Höyüğü´nün ülkenin gelecekteki yeni yüzlerinden biri olacağını söyledi.
2021 yılı merkezi hükümet bütçesi görüşmelerinin sürdüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde bakanlıkların bütçeleri de görüşülerek oylamaya sunuluyor. Görüşmeler sürerken MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, söz alarak bakanlıkların Malatya´ya olan yatırımlarına dair bilgiler istedi.
Geçtiğimiz günlerde görüşülen Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesi sırasında da söz alan Milletvekili Fendoğlu, Malatya için müze talebini iletirken Arslantepe Höyüğü´nün önemine değinerek Malatya´nın müze ihtiyacının acilen giderilmesi gerektiğini söyledi.
Fendoğlu, sorusunda "UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi´nde bulunan ve 2020 yılı itibarıyla kalıcı listeye teklif edilen, 7 bin yıllık Arslantepe Höyüğü´nü barında barındıran Malatya´mıza ivedi olarak modern bir arkeoloji müzesi kazandırılmalıdır. Var olan müzemiz, altyapı ve donanım olarak büyükşehir olan Malatya´mızın ihtiyaçlarına cevap vermemektedir. Bakanlığınızın bu konuda herhangi bir çalışması bulunmakta mıdır?" dedi.
Fendoğlu´nun sorusu üzerine söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Malatya için büyük öneme sahip tarihi Arslantepe Höyüğü´nün önemini belirterek "Arslantepe, bizim gelecekteki yeni yüzlerimizden biri olacak." İfadelerine yer verdi. Malatya´nın müze ihtiyacının en kısa sürede karşılanacağını da ifade eden Ersoy, "Yeni modern müze talebinizi değerlendireceğim, bu yıl olmadı öbür yıl mutlaka gündemimize alıp o müze ihtiyacınızı karşılayacağım" diyerek cevap verdi.