casino siteleri

Arslantepe ve müzeleri gezen Gazetecilerden Malatya´ya övgü

Kültür-Sanat Haber Girişi : 06 Ekim 2021 15:22
Arslantepe ve müzeleri gezen Gazetecilerden Malatya´ya övgü
Malatya´daki Arslantepe Höyüğü´nün Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girmesiyle birlikte bölgeye olan ilgi arttı. 26 Temmuz´da UNESCO tarafından Türkiye´nin 19´uncu kültür mirası olarak tescil edilen Arslantepe´nin ziyaretçi sayısı gün geçtikçe artıyor.
26 Temmuz tarihinde yapılan UNESCO 44´üncü oturumunda dünya kültür mirası listesine alınan Arslantepe´ye ziyaretler artıyor. Yurtiçi ve yurtdışından turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bölgeyi gazeteciler Ertuğrul Özkök, Kübra Parmaksızoğlu Coşkun, Havva Şirin Sever, Abdulvahap Munyar ve Cengiz Semercioğlu´da ziyaret etti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Arslantepe´yi gezen gazeteciler Arslantepe kazı başkanı Doç. Dr. Francesca Balossi Restelli´den bilgiler aldılar. Kazı çalışmalarında ortaya çıkan bölge ve yeni yapılan kazı çalışmalarıyla birlikte gün yüzüne çıkan eserleri inceleyen gazeteciler, Arslantepe´nin insanlık adına önemli bir yer olduğunu dile getirdiler.
Arslantepe Höyüğü´nün ardından Taşhoran Kültür ve Sanat Merkezini gezen gazeteciler, aslına uygun bir şekilde yeniden restore edilen alanı gezdiler. Taşhoran Kültür ve Sanat Merkezi´nden sonra Kent Müzesini ve diğer müzeleri de gezen gazeteciler daha sonra MALDİANA Kadın Kooperatifini gezip yöresel yemeklerden de tattılar. Kent Müzesinden etkilendiklerini belirten Gazeteciler, özellikle Kent Müzesi´nde yapılan çalışmanın önemli olduğunu ve müzenin Malatya´nın dönemsel olarak ifade edilmesinin şehir için değerli olduğunu söylediler.
Müzelerin ardından Malatya suyunun kaynağı olan Gündüzbey´de bulunan kaptajı da gezen gazeteciler, Malatya suyunun şehre geldiği noktaya hayran kaldılar. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan´a kaptajın önemli bir yer olduğunu ve Malatya´da suyun çeşmeden içilir sözünün neden söylendiğini yerinde gördüklerini dile getirdiler.
Malatya´da önemli yerleri ve güzellikleri gördüklerini bu anlamda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan´a teşekkür eden gazeteciler Ertuğrul Özkök, Kübra Parmaksızoğlu Coşkun, Havva Şirin Sever, Abdulvahap Munyar ve Cengiz Semercioğlu Malatya´nın yerli ve yabancı turistler tarafından mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini vurguladılar.