casino siteleri

“ASLINDA MHP VE HDP”NİN DE İÇİNDE BULUNDUĞU BİR KOALİSYON KURULDU BUGÜN”

Siyaset Haber Girişi : 02 Kasım 2015 17:48
 “ASLINDA MHP VE HDP”NİN DE İÇİNDE BULUNDUĞU BİR KOALİSYON KURULDU BUGÜN”
CHP Genel Başkan Yardımc

Veli Ağbaba, CHP Malatya İl binasında İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya milletvekili adayları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Ağbaba, “Bir başarı ortada yok maalesef. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeniden Malatya’da çok başarılı sonuçlar alabilmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Arkadaşlarımızla oturup, seçimi değerlendireceğiz. Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını, kazanan AKP milletvekilleri ve AKP’ye de hayırlı olmasını diliyorum. Umuyorum ki bundan sonra siyasetin çözüm ürettiği, gerginliğin son bulduğu, insanların düşüncelerinden dolayı baskı altına alınmadığı, televizyonların kapanmadığı günleri yaşarız” dedi.
AK Parti’nin MHP ve HDP’den oy aldığını söyleyen Ağbaba, 7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyonun kurulamadığı döneme atıfta bulunarak,“Aslında içinde MHP ve HDP’nin de bulunduğu bir koalisyon kuruldu bugün. AKP, MHP ve HDP’den oy aldı. CHP oyunu korudu. MHP, AKP’yi tekrar başımıza getiren partidir. Bunun ikinci sorumlusu HDP’dir. Arasına terörlü mesafe koyamayan, asker ve polis şehit olunca görmeyen, buna terör diyemeyen bir siyasi parti. Biz hep söylüyoruz, 'Biz şehitlere de üzülüyoruz, sivil vatandaşların ölümüne de üzülüyoruz.' Hem Türkiye ve hem de Malatya açısından söylüyorum. MHP, başbakanlık dahil tüm teklifimize ‘yok’ dedi. HDP bu süreci doğru yönetemedi. Bu yüzden AK Parti hem HDP'den hem de MHP’den oy aldı" diye konuştu.
Sandıkta hilelerin olduğunu da savunan Ağbaba, "Baskı, rüşvet, şantaj oldu. AK Parti'liler, yeşil kartlısından iş adamına, sosyal yardım alanından muhtarına her türlü baskıyı yaptılar. Ancak en büyük sorumlu HDP ve MHP’dir. Doğuda HDP’nin 7 Haziran’da en yüksek oy aldığı yerlerdeki oy değişimine ve MHP’nin aynı şekilde oy değişimi olan illere bakın. AK Parti’ye kaymalar var” diye konuştu.
CHP İl Başkanı Enver Kiraz da alınan sonuçtan memnun olmadığını ifade etti. Kiraz, "Beklediğimiz bir sonuç değildi. Bir üzüntümüz özelikle gençlik kollarındaki arkadaşlarımızı da Ankara'da yitirmemizdi. Onlara daha güçlü bir yapı en azında anılarına armağan edebilirdik. Bunun da üzüntüsünü yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. 
CHP Malatya Milletvekili adaylarından Erdem Aslanoğlu ise "Beni bu genç yaşta Malatya'da ikinci sıraya getiren partime teşekkür ediyorum. Bunda sonra siyasetin içinde olacağım, Aslanoğlu soyadına laik olacağım” şeklinde konuştu.

Deprem konutları