casino siteleri

ATATÜRK ORTAOKULU İMAM HATİP ORTAOKULU OLSA…

Malatya Haber Girişi : 24 Nisan 2017 22:29
ATATÜRK ORTAOKULU İMAM HATİP ORTAOKULU OLSA…
MALATYA SANAL HABER

 DES Malatya İl Başkanı Veysel FIRAT yazılı açıklama yaparak ''Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak hem Milli Eğitim Müdürlüğümüzden hem de Valiliğimizden Malatya Atatürk İmam Hatip Ortaokulu’nu şehrimiz için istiyoruz'' dedi

Deprem konutları

DES Malatya İl Başkanı Veysel FIRAT Yazılı açıklaması

 

Malatya Merkezde büyük bir okulun değil de mahallelerde küçük çapta imam hatip ortaokullarının açılması ortaokullar için bina ihtiyacı oluşturmuştur. Malatya merkezinde büyük bir okulun imam hatip ortaokuluna dönüşmesi durumunda kenar mahallelerdeki öğrenci sayısı az olan imam hatip ortaokulu öğrencileri buraya çekilecek ve o okulların ortaokula dönüşmesi sağlanacaktır. Böylelikle bölgelerdeki bina ihtiyacının bir kısmı giderilecek ve tam gün eğitime geçiş uygulamalarında kolaylık olacaktır.

              Malatya Merkezdeki bu büyük okul elbette ki Atatürk Ortaokulu’dur.  Atatürk Ortaokulu 1200 öğrenciyle tam gün öğretim yapabilecek kapasitede bir okuldur. Bu okulun Atatürk İmam Hatip Ortaokulu’na dönüşmesi eğitim faaliyetlerine büyük katkılar sağlayacak birçok bölgeyi rahatlatacaktır.

             Atatürk İmam Hatip Ortaokulu’na alınacak öğrencilerin başarı seviyesine dikkat edilmesi durumunda zeki öğrencilerimiz imam hatipe kazandırılmış olacak ve din görevlilerimiz gelecekte kalifiye kişilerden oluşacaktır.  Oysa şimdi imam hatip liselerine TEOG’tan en düşük not alan öğrencilerimiz zorunlu kayıt yaptırmakta ve bu öğrencilerimizden din görevlisi yetişmektedir. Ortaokuldan itibaren öğrenci başarı seviyesi yükselirse imam hatip liselerinin de öğrenci başarı seviyesi yükselecektir. Atatürk İmam Hatip Ortaokulu ile bu başarı seviyesi yakalanacaktır.

               Üstelik Malatya’da ATATÜRK’ÜN adını taşıyan imam hatip ortaokulu maalesef bulunmamaktadır. Böyle bir imam hatip ortaokulunu Malatya’ya kazandırmak hem şehrimiz hem de Atatürk’ün manevi şahsiyeti için elzemdir.

          Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak hem Milli Eğitim Müdürlüğümüzden hem de Valiliğimizden Malatya Atatürk İmam Hatip Ortaokulu’nu şehrimiz için istiyoruz.

 

Veysel FIRAT

DES  Malatya İl Başkanı

 

YouTube Haber arası