casino siteleri

Atatürk´ün Sivas´a gelişi canlandırıldı

Kültür-Sanat Haber Girişi : 02 Eylül 2023 20:15
Atatürk´ün Sivas´a gelişi canlandırıldı
Sivas Kongresi´nin 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Mustafa Kemal Atatürk´ün Sivas´a gelişi temsili olarak canlandırıldı.Ke
Sivas Kongresi´nin 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Mustafa Kemal Atatürk´ün Sivas´a gelişi temsili olarak canlandırıldı.
Kepçeli Kavşak´tan başlayarak Atatürk Caddesi üzerinden Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önüne gelen temsili Atatürk ve silah arkadaşları, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkan Vekili Necmettin Yılmaz, il protokolü ve Sivaslılar tarafından karşılandı.
Atatürk´ü canlandıran Devlet Tiyatrosu oyuncuları atlı birlikler öncülüğünde Atatürk Caddesi´ne üstü açık arabayla gelip halkı selamladı. Güzergah boyunca vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu temsili Atatürk, kent meydanındaki Atatürk Anıtı önünde il protokolüyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Yürüyüş, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde sona erdi.

"Mustafa Kemal ve arkadaşlarını minnetle anıyorum"
Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi´nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "Mustafa Kemal ve arkadaşları Sivas´ta büyük bir coşkuyla büyük bir heyecanla karşılanmıştı. Sivas, Atatürk ve arkadaşlarına da tam 108 gün boyunca ev sahipliği yapmıştı. Şu an içerisinde bulunduğumuz tarihi binada da Milli Kurtuluş savaşımız için tarihi kararlar alınmıştı ve tarihi toplantılar yapılmıştı. Bugün temsili de olsa bu heyecanı, bu coşkuyu tekrar yaşadık. Mustafa Kemal ve arkadaşlarını tekrar karşıladık. Milli kurtuluş ruhunu, Sivas´ın sokak caddelerinde insanların da tekrar hissettik. Amacımız bu ruhu yaşatmak, canlı tutmak ve bizden sonraki nesillere de aktarmaktır. Bizden sonraki nesillere bu Kurtuluş Savaşı´nın nasıl kazanıldığını, bu vatanın nasıl kurulduğunu anlat ve bu ruhu hep diri tutmaktır. Ben tekrar Mustafa Kemal ve arkadaşlarına hoş geldiniz diyorum. Mustafa Kemal ve arkadaşlarını rahmetle, şükranla, minnetle anıyorum" dedi.