casino siteleri

Baba ve oğlunun öldürüldüğü arazi kavgasında sanıklara ceza yağdı

Asayiş Haber Girişi : 20 Haziran 2023 10:52
Baba ve oğlunun öldürüldüğü arazi kavgasında sanıklara ceza yağdı
Kahramanmaraş´ın Afşin ilçesinde, akraba aileler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıktığı belirtilen ve baba ile oğlunun ölümüy
Kahramanmaraş´ın Afşin ilçesinde, akraba aileler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıktığı belirtilen ve baba ile oğlunun ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili yargılanan 8 sanığa ceza yağdı.
Afşin´e bağlı Binboğa Mahallesi´nde 18 Aralık 2020´de meydana gelen olayda, akraba iki aile arasında iddiaya göre arazi anlaşmazlığından dolayı yaşanan silahlı kavgada baba Müslüm ve oğlu Süleyman Çinpolat hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak 8 sanık hakkında Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi´nde kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs suçlaması ile dava açıldı. Yaklaşık 2,5 yıldır süren davanın karar duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, sanıklardan C.Ç. ve C.Ç´yi kasten öldürme suçundan 25´er yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıklardan C.Ç., öldürmeye teşebbüs suçundan da ayrı ayrı 3 kez olmak üzere toplam 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, diğer sanık C.Ç.´ye de öldürmeye teşebbüs suçundan 9 yıl 4 ay ceza verilmesine hükmetti. Sanıklardan B.Ç. ise adam öldürme suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ü.Ç. adlı sanığın da 12 yıl 6 ay hapis cezası aldığı davada M.Ç., S.Ç. ve T.Ç. adlı sanıklara ise öldürmeye teşebbüs suçundan 5 kez 9 yıl 4´er ay hapis cezası verildi.
Aynı davada yargılanan A.S. adlı sanığa da öldürmeye teşebbüs suçundan 2 kez olmak üzere 9 yıl 4 ay hapis cezası veren mahkeme sanık C.Ç içinde de öldürmeye teşebbüs suçundan 9 yıl 4 ay hapis cezasına hükmetti.