casino siteleri

Bakan Tüfenkci: Teröristler arasında ayrım yapmadık

Siyaset Haber Girişi : 14 Haziran 2016 17:12
Bakan Tüfenkci: Teröristler arasında ayrım yapmadık

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “DAEŞ’i de bir gördük, PKK’yı da bir gördük, DHKP-C’yi de bir gördük, El-Kaideyi’de bir gördük. Bütün dünyadan da aynı tavrı ve duruşu bekliyoruz.” dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Erkek Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen İmam Hatip Okulları Platformu İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan Tüfenkci, “İçinde bulunduğumuz mübarek ayda hayır için bir araya gelmek, hayır işlemek yapılması gereken en güzel işlerden birisidir. Ama dünyaya, Türkiye’ye baktığımızda Ramazan ayında dahi kan akıtmaktan geri durmayan, her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu işleme noktasında kendine hiçbir bariyer koymayan maalesef insanlar var. Bazıları bunu İslam adına da yapsa, bazıları ne adına yaparsa yapsın insanlığa karşı işlenen her türlü terör suçunun karşısında dün olduğu gibi bugün de yarın da bizler karşı durmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki terörün ne dini, ne milliyeti, ne kimliği var. Terör, ne adına yapılırsa yapılsın gerçekten insanlık suçudur. Bu duruşu da AK Parti hükümetleri olarak, TürkiyeCumhuriyeti devleti olarak dün olduğu gibi bugün de sergiliyoruz. DAEŞ’i de bir gördük, PKK’yı da bir gördük, DHKP-C’yi de bir gördük, El-Kaideyi’de bir gördük. Bütün dünyadan da aynı tavrı ve duruşu bekliyoruz.” ifadelerini kaydetti.

“TÜRKİYE, İMAM HATİP DÜŞMANLIĞI YÜZÜNDEN MESLEK OKULLARINI KAYBETTİ”

Bakan Tüfenkci, Türkiye'nin, bir dönem imam hatip düşmanlığı yüzünden meslek okullarını da kaybettiğini ifade ederek, "Ara iş gücü eleman ihtiyacı da had safhaya ulaştı. Gelinen noktada taraflı tarafsız herkes imam hatipleri kapatma adına meslek liselerinin kapatılmasının ne kadar yanlış olduğunu gördü. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de imam hatiplerin Türkiye gerçeği olduğunu, bu halkın bağrından çıkan okullar olduğunu ve bu millete hizmet etmek için daha fazla gayret gösterilmesi gereken okulların başında geldiğini de görmüş olacaklar.” dedi.

Deprem konutları