casino siteleri

“Başımıza Ne Geldiyse Malatya’da Geldi

Siyaset Haber Girişi : 10 Mart 2019 21:35
“Başımıza Ne Geldiyse Malatya’da Geldi
Malatyalı İş Adamları Der

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Ataköy'de Malatyalı İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda vatandaşlarla bir araya geldi.

Deprem konutları

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım şöyle konuştu:

“İstanbul’un 39 ilçesini her gün bir fiil dolanıyoruz, geziyoruz. Vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bugün Bakırköy’deyiz. Güne MİAD’ın toplantısıyla başladık. Malatya esasen AK Parti iktidarları döneminde, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok önemli hizmetler vermiştir. Sadece ulaştırma alanında 4 milyarlık yatırımı Malatya’ya kazandırdık. Malatya’yı Doğu’ya, Batı’ya, Kuzey’e, bölünmüş yollarla bağladık. Karahan Tüneli, Erkenek Tüneli, Kömürhan Tüneli, Kömürhan Köprüsü, Hekimhan Tüneli’yle Sivas ile Malatya’yı bağladık. Malatya’yı ulaşılan ve erişilen bir merkez haline getirdik. Malatya bunların daha fazlasını hak ediyor. Çünkü Malatya, cumhurbaşkanları çıkarmış, bu ülkenin yönetimine damgasını vurmuş bir ilimiz. İsmet İnönü… Siyasette örnek alınan merhum Turgut Özal, Malatya’nın çıkardığı çok müstesna bir siyasetçisi ve devlet adamı. Onun zamanında Türkiye dünyayla tanıştı. Türk özel sektörü rahmetli Özal’la gelişmeye başladı. Darbeden sonra Türkiye’nin kaderini değiştiren bir siyasi istikrar dönemini Özal döneminde yaşadık.

İstanbul’da 500 bine yakın Malatyalı hemşehrimiz var. Malatyalılar en çok Bakırköy’de yaşıyor. O halde Mehmet Umur’u size emanet ediyorum. İnşallah Mehmet Umur’u başkan yapacağız. Burası da küçük bir Malatya olmuş. İstanbul’da hepimize yer var. Malatyalı’ya, Sivaslı’ya, Trabzonlu’ya, Mardinli’ye, Kastamonulu’ya… Memleket sevgisini ve şuurunu gönlümüzde muhafaza ederek, evlatlarımıza bunu aşılamaya çalışıyoruz. Bir şehrin kalkınması ve başarılı olması için mutlaka aidiyeti ve kimliği gelişmeli. “Nereli olursak olalım bizim ortak geleceğimiz, evimiz, memleketimiz, İstanbul” diyoruz. İstanbul için birlikte çalışacağız. İstanbul’u güçlendirmek, yaşam kalitesini arttırmak birinci görevimiz.

Bülent Tüfenkçi’nin bakanım olduğu dönemde Malatya teşvikte ve kalkınmada 4. bölgeydi. 6. bölge grubuna dâhil ettik. Burada yatırımda, vergide, sigortada, her alanda teşvik var. Şimdi Malatyalı iş adamlarımıza büyük görev düşüyor. Memleketiniz, doğduğunu, büyüdüğünüz, acı-tatlı hatıralarınızın olduğu Malatya’ya yatırım yapın. Ama İstanbul’da yaşadığımızı, bizerin ve evlatlarımızın geleceğinin de İstanbul’da olduğunu unutmayacağız. İstanbul, Peygamberimizin müjdesine mazhar olmuş bir kent. Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Mimar Sinan’ın süslediği ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Geldikleri gibi gidecekler” dediği ve düşmandan kurtardığı, 1994’te Recep Tayyip Erdoğan’ın ayağa kaldırdığı şehirden bahsediyorum.

YouTube Haber arası

Başımıza ne geldiyse Malatya’da geldi (tebesüm ediyor). Cumhurbaşkanımızla bir açık hava toplantısına gittik. Orada dedik ki, “Allah’ına gurban Malatya, gadanı alayım Malatya”. Ondan sonra kendimizi başbakanlık koltuğunda bulduk! Bugün de seçim arifesindeyiz. Malatyalı hemşehrilerime güveniyorum. İnşallah Bakırköy’de Mehmet Umur’u başkan yapıyoruz. Hasreti sona erdiriyoruz. Mehmet Bey’i seçerken beni de unutmayın (gülüyor). İnşallah çalışmalarımızı, ülkemizin, milletimizin refahı için yapacağız. Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız.