casino siteleri

BAŞKAN ÇAKIR, BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI

Bugün bu yazıyı yazarken, gerçekten partiler üstü bağımsız bir perspektiften bakarak, tarafsız bir gözlemle düşüncelerimi satırlara döküyorum.  Hani zaman zaman  komşu illerimizin her hangi bir belediyesi,  her hangi bir konuda bir başarı ödülüne layık görüldüğünde,  bazı basın ve medyalar o konuyu defalarca sayfalarında yayınlar ve bu söz konusu kişilerle ilgili toplumda  övgü dolu sözcükler duyarsanız günlerce sık sık. Fakat her ne hikmetse, son 7 yıldır,  Malatya Büyükşehir Belediyesi yerel hizmetlerden arka arkaya Başarlı hizmetlere imza atıyor, fakat maalesef toplumun bazı kesimleri,  bu Başarlı hizmetlere hep burun kıvırıyor ve adeta görmemezlikten geliyorlar. 

 

Yani şu üç günlük dünyada, siyasi çıkar ve bazı ideolojik menfaatlerimiz  uğruna, olumsuz yönde bu kadar D politize olup, her gün gözlerimizin önünde başarılan bu nice hizmetleri görmemezlikten gelmenin ne anlamı vardır? İnsan olarak her gün  bu gördüklerimiz karşısında, doğruya doğru, yanlışa yanlıştır demek çok mu zordur?

 

Mesela, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır Bey,  her zaman yaptığı gibi, yine biz Malatyalıların göğsünü Ankara’da kabarttı.  Çünkü Malatya Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da  belediyeler arasında yapılan bir platformda, Türkiye’de ki 81 Belediye arasında üçüncülük ödülüne layık görüldü. Bu Malatya’mız için çok büyük ve oldukça önemli bir başarıdır.

İşte dün bu konu ile ilgili basında şu haber yer alıyordu:

“Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projeleri Türkiye genelinde ses getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Sanat Merkezi projesiyle 2010 yılında Türkiye 1’ncisi olan Malatya Belediyesi, şimdi de yeni yapılan Sanat Merkezi ve Sanat Sokağı ile Türkiye 3’ncülüğü ödülü aldı.”

 “K Parti tarafından her yıl yapılan Geleneksel Yerel Yönetimler Sempozyumu’nun bu yıl 5’ncisi düzenlendi. Sempozyumla birlikte aynı zamanda Yerel Yönetimler Fuarı da açıldı. 13 Nisan Çarşamba günü başlayan Sempozyum ve fuarın açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptı. Sempozyumda AK Parti tarafından düzenlenen ‘Gençlik ve Belediye’ yarışmasının sonuçları açıklanarak, ödülleri dağıtıldı. Bu yarışmaya Kültür Adası Projesi ile katılan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyeleri kategorisinde 3’ncülük ödülü aldı.”

“ Yarışmanın ödülleri Sempozyum sırasında düzenlenen törenle Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından verildi.”

Evet, Malatya’da, birileri her ne kadar  siyaset  ki çıkar ve menfaatleri gereği olsun veya kıskançlıklarından dolayı olsun, Başkan Ahmet Çakır’ın yaptığı başarılı hizmetleri görmemezlikten gelerek veya küçümseyerek yok saymaya çalışıyorlarsa da, Malatya halkımız her sabah yataklarından kalkıp, Malatya’nın yollarına düştüklerinde, nerede ise her gün karşılarında yeni bir hizmetle karşılaşıyorlar.

Evet, bunu ben söylemiyorum; Cumhurbaşkanımız Sayın R.Tayyip Erdoğan son Malatya’ya geldiğinde, Malatya’nın çok değiştiğini ve güzel hizmetler  yapıldığını söylemişti. Keza yine Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve son yıllarda Malatya’ya gelen birçok milletvekili, sanatçı, iş adamı, yabancı temsilcilerin hepsinin söylediği söz: Malatya’nın son 7 yıldır çok değiştiği hep söylediler.

Zaman zaman Toplumun bazı kesimleri ve bireyleri olarak:  siyasi ve ideolojik bazı çıkar ve menfaatlerimiz için, siyaseti dar kalıplara sokmaya çalışıp  gerçekleri örtbas etmeye çalışmamız; topluma  huzur değil, ayrışmayı ve kamplaşmayı beraberinden getirir.  Ne olursunuz; geliniz şu üç günlük dünyada, Allah rızası için, doğruya doğru ve yanlışa yanlış diyelim. Bunu söylemek o kadar çok zor değil. İnsan olarak erdemli davranıp, siyasetten rakibimiz olsa da doğruları söylemek,  her zaman topluma huzur ve beraberliği getirir, toplum olarak bunu unutmayalım lütfen.

Gerçekten Başkan Ahmet Çakır, son 7 yıldır çok başarılı hizmetlere imza atıyor ve adeta Malatya’yı markalaştırmaya doğru götürüyor. İşte bütün bu başarılı hizmetler karşısında, eğer varsa bazı ufak tefek,  telafisi mümkün olan hatalar, bunları eleştirirken ve söylerken de elimizi vicdanımıza koyup doğruları söylersek, Malatya’mız için daha iyi olur diye düşünüyorum. Malatya Büyükşehir Belediye başkanımız, Sayın Ahmet çakır’ı bu başarısından dolayı tebrik ediyorum

Saygılarımla./ [email protected]