casino siteleri

Başkan Güder Açıklama yaptı

Gündem Düzenleme Tarihi : 30 Ekim 2019 19:22 Haber Girişi : 30 Ekim 2019 19:21
Başkan Güder Açıklama yaptı
Battalgazi Belediye Başka

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, BUSABAH gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Borca takılıp kalmamak gerektiğini vurgulayan Başkan Güder, “Durum tespitimizi yaptık ve bundan sonra ‘biz Battalgazi’ye ne yapabiliriz’i düşünüyoruz. Polemiklerin insanlara bir şey kazandırmadığını, çatışmanın insanlara o bölgedeki halka olumsuz yansımaları oluyor. Onun için bu süreci tespit ettik biz orada takılıp kalmadık ve şu anda da önümüze bakıyoruz. Neler yapabiliriz onun hesabı ve gayreti içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Deprem konutları

BUSABAH gazetesine konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, polemiklerin ve kavgaların hep kaybettireceğine dikkat çekerek, “Biz başkalarının zaafları üzerinden popülizm yapmayı ilke olarak benimsemiyoruz. Geriye de takılıp kalmıyoruz. Elbette icraatları şekillendirirken belediye fazla yatırım yapar, daha fazla harcaması olur; diğer belediye az yatırım yapar, az harcaması olur. Şunu ifade etmek istiyorum; her belediyenin borcu vardır mutlaka çünkü siz devletten almış olduğunuz destekle ancak cari işlemlerinizi yürütebilirsiniz, personel maaşını verirsiniz, aracınızı yakıt alırsınız vs… Siz yatırım yapmak istiyorsanız mutlaka borçlanmak zorundasınız. Akılı bir şekilde borçlanmak lazım. Bu borcu iyi yönetmek lazım. Alınan parayı iyi yerde değerlendirmek lazım. Biz bunu düşünüyoruz ve tabi belediyeyi devraldığınızda tespit de yapmanız lazım; durum tespiti yapmanız lazım. Çünkü durum tespiti yapmazsanız 5 yıl sonra bu millete hesap vereceksiniz. Bu belediyeyi ne şekilde aldınız? Neredeydi? Nereye geldi? Bunu belirtmeniz gerekiyordu. Bizde o gün tespitlerimizi arkadaşlarımız yaptılar. Durum tespitini yaptılar o gün mayısın ilk haftasındaki Meclis toplantısında arkadaşlarımızın bize vermiş olduğu bilgi ve bizim de gördüğümüz 112 buçuk milyon Battalgazi Belediyesinin borcu vardı. Sonrasında giderayak bazı hizmetler yapılmıştı. Sonra gelen faturalalarla 15 -16 milyon kadar borcumuz var. Tabi borçlara takılıp kalmayacaksın. Bu bizim o gün söylediğimiz durum tespiti idi. Durum tespitimizi yaptık. Bundan sonra biz Battalgazi’ye ne yapabiliriz? Polemiklerin insanlara bir şey kazandırmadığını, çatışmanın insanlara o bölgedeki halka olumsuz yansımaları oluyor. Onun için bu süreci tespit ettik, biz orada takılıp kalmadık ve şu anda da önümüze bakıyoruz. Neler yapabiliriz onun hesabı ve gayreti içindeyiz” ifadelerine yer verdi. 

Borçların döndürülebilirliği önemli” diyen Güder, “Kimileri için bin lira çok önemli bir borçtur, kimileri için yüz bin lira çok önemli bir borçtur. Yani gelir düzeyine göre tabi biz Battalgazi bölgesi olarak biraz gelirden yoksun yerleriz. Mesela diyelim ki Yeşilyurt Belediyesi ayda 4 – 5 milyon yeni yerleşke yerlerinden gelir elde ediyor ama Battalgazi’de siz bu şeyden mahrumsunuz. Böyle olması hasebiyle biraz sıkıntı yaşadık. 2019 biliyorsunuz tüm belediyeler için ülkemiz için sıkıntılı bir yıl sıkıntılı bir süreç. Bizim şu anda rutin giderlerimiz cari diye ifade etmiş olduğum 6 milyon civarında; şu anda 3 milyon 150 bin 4 milyonu hiçbir zaman bulmadı. İller Bankasından, vergiden gelen para var. Diğerini yönetmeniz lazım. Bunu yönetmek de çok kolay olmasa gerek. Siz yatırım yapmak üzere buraya gelmişsiniz, vaatlerde bulunmuşsunuz, bu vaatleri gerçekleştirmek için de bu işler parayla yürüyor. Ama umut ediyoruz ki inşallah 2020 hem ülkemiz için hem Malatya’mız hem de Battalgazi’miz için iyi bir yıl olur” diye konuştu.

Esenlik haber arası

BuSabah Gazetesi