casino siteleri

Başkan Gürkan'ı korumak isterken komik duruma düştü

Malatya Haber Girişi : 20 Mayıs 2019 20:56
Başkan Gürkan'ı korumak isterken komik duruma düştü
Malatya Büyükşehir Beledi

Malatya’da Pazar günü gerçekleşen Fener Alayı’na vatandaşlar katılarak coşkulu bir gece yaşarken yerel bir internet haber sitesinde ilginç ve yorumsuz bir haberle İsmet YALVAÇ konuşulmaya başlandı.

Deprem konutları

Fener alayından dolayı haber sitelerine eleştiri yorumların geldiğini iddia eden YALVAÇ, bunun üzerinden Malatya Büyükşehir Belediyesinin eski başkanları hakkında suçlayıcı hatta hakarete varan bir dil kullandı.

Konuyu uzatmadan gelelim suçlamalara; haber metni şu şekilde:

“Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanını, daha göreve başladığı ilk günlerden itibaren, o ayın personel maaşını ödeyebilmek için borç para aramaya yönelten, geçmişteki savurganlığı, liyakatsiz kadrolaşma, ölçüsüz harcama, astronomik rakamlı, uçuk koşullu personel ve kira sözleşmeleri vb. gibi işlemlerden kaynaklanan sıkıntıları önlemeye ve kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik yeni yönetim tasarruflarından bazılarının, birilerini, bazı grupları çok rahatsız ettiği biliniyor.

Bu grupların, buldukları her fırsatta Büyükşehir’in mali ve idari yapısını düzeltmeye yönelik yönetim tasarruflarından duydukları rahatsızlık nedeniyle (en son da Fener Alayı bahanesiyle), geçmişte ‘FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ’nün HEDEF ALDIĞI KURUM VE KİŞİLER İÇİN YAPTIĞI’yla bire bir aynı şekilde, yıpratma, kışkırtma, yanlış algı oluşturma amaçlı, örgütlü bir çaba içerisinde olduğu, girişilen dezenformasyon faaliyetlerinden anlaşılıyor. Tıpkı FETÖ Terör Örgütü gibi; Ulusal Direniş, Kurtuluş Savaşı, Bağımsızlık Mücadelesi, onun kahramanları ile Cumhuriyet karşıtı olanlarca yapılan bu organize faaliyet, FETÖ yöntemleriyle çalışan birilerinin daha olduğu izlenimi uyandırmaktan başka bir işe yaramıyor.”

Bir haber sitesinin bir belediye başkanının personelinin maaşını ödemek için borç para aradığını hangi bilgiyle iddia ettiği merak edilmektedir. Bu iddia doğruysa Başkan Gürkan’ın çıkıp açıklaması gerekir. Başkan Gürkan’ın kamuoyuyla paylaşmadığı bir şeyi bir yerel haber sitesinin onun ağzından konuşmasının altında neler var?

Eski yönetimlere deyim yerindeyse hakaretvari sallamanın altında ve Yeni başkana sevgi öpücükleri göndermenin altında ne yatmaktadır? Söz konusu haber sitesinin abartılı Selahattin Gürkan sevgisinin altında ne var merak edilirken

Malatya’da vatandaşlar şu sorulara da cevap beklemektedir:

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı kimden ve neyden korumak istemekteler? Aralarında nasıl bir menfaat örtüşmesi var ki göz kırpılmaktadır? Hangi haber olursa olsun bir habercinin öncelikli işi kelimeleri özenle seçmesi gerekirken cümlelerin arasında adeta aba altında sopa gösterircesine fetö, cumhuriyet karşıtı, gibi hedef gösterici, kin nefret tohumlarına sebep olmak hayra alamet olmasa gerekir.

Burada dur bir dakika sayın YALVAÇ; Malatya’nın eski belediye yönetimleri eleştirilecekse bunun için 19 Mayısı veya fener alayını beklemeye gerek yok. Vatandaşların dini veya milli hassasiyetleri üzerinden eski yönetimleri eleştirmek hedef göstermek bir haberciye yakışacak hareket değildir. Bunun adı olsa olsa ucuz habercilik olur. Tabiki eski yönetimleri beğenemeyebilirsiniz. Doğru bulmadığınız şeyleri eleştirebilirsiniz. Her zaman bunu yapabilirsiniz. Ancak bu eleştirileri yapmak için, dini veya milli hassasiyetleri kullanamazsınız. Yoksa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın gayri resmi internet haber sitesi oldunuz da bizim mi haberimiz yok demekten insanlar kendilerini alamıyor.

YouTube Haber arası

Bu arada her haberinizde “Ak Parti” yerine AKP demeniz de gözden kaçmıyor hani. “Ak Parti ile başkan Gürkan’ı acaba neden ayrı tutarsınız ki?