casino siteleri

Başkan Gürkan Malatya'da 6 Şubattan sonra Kaçak Yapıların olduğunu söyledi

POLİTİKA Haber Girişi : 15 Aralık 2023 16:36
Başkan Gürkan Malatya'da 6 Şubattan sonra Kaçak Yapıların olduğunu söyledi
Başkan Gürkan Malatya'da 6 Şubattan sonra Kaçak Yapıların olduğunu söyledi

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı 2. birleşimi Başkan Selahattin Gürkan´ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Deprem konutları


Meclis toplantısının açılışında bir konuşma gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6 Şubat´tan sonra kentte kaçak yapılaşmalar olduğunu ifade ederek, "Bu kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi lazım. Yapılaşma olacaksa biz vatandaşımızın yanındayız. Vatandaşımızın problemlerini çözmemiz için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Tarım arazisinde değilse, zemin etütlerinde fay hatlarıyla ilgili olumsuz bir durum söz konusu değilse imar planını yaparak, hızlı bir şekilde meclisimizden geçirelim. Aksi takdirde kaçak yapılaşmalar oluyor" dedi.


Kendi dönemlerinde yaptıkları yapılarda hasar olmadığını da vurgulayan Gürkan, "Çünkü her zaman kriterlere uyduk. Bodrumlar ve asansör kolonları perde betonlarla yapılacak dedik. Zemin jeolojik etütlerinin sağlıklı yapılması gerekiyor dedik. Belirli yerlere ticari alanlar vermek gerekiyor. Binaların hepsini ticari alanlarla donatmamamız lazım. Bundan sonraki süreçte daha doğru hareket etme noktasında hepimizin fikir birliğine varması gerekiyor. İnsanların zihnini bozmak isteyenlere hiçbir şekilde prim vermememiz lazım" sözlerine yer verdi.


Başkan Gürkan´ın konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Arapgir ve Doğanyol Belediyelerinin ek bütçeleri hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu oylanarak kabul edildi. Gündem maddeleri arasında bulunan diğer maddelerin de bir kısmı ilgili komisyonlara havale edilirken, bir kısmı ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.

YouTube Haber arası


Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 3. birleşiminin ise 19 Aralık 2023 Salı günü saat 14.00´te yapılmasına karar verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • çok yazık 15 Aralık 2023 20:52

    Cebinde az çok parası olan denk getirip kendi bahçesine ev yapıyor evet yasak evet tarım alanı. O zaman bir problem var, kiminin evi yıkıldı, kimi giremiyor çok katlı binaya, kimi Sizlerin imzaladığı ruhsatlara sahip binasına güvenemiyor malesef. Tarım alanı dediğiniz yerlerde çelişki, 100 m ilerisi tarım alanı değil, ama vatandaşın olduğu yer tarım alanı. Her işinizde olduğu gibi bu işlerde de torpil ve alavere var. Peki ben soruyorum size, çözmediğiniz bu problemden, torpille işleyen bu sistemden dolayı hakkına girdiğiniz insanların kul hakkının nasıl altından kalkacaksınız? Sizin devleti temsilen yukarıya iletmediğiniz, tarım alanı da olsa mücbir sebep belli ölçü ve kuralla evlerini yapmasına yönelik bir çalışma yapılsın demediğiniz için çoluk çocuk perişan olanların hakkını nasıl ödersiniz? Umrunuzda mı değil ki yine başkan olma derdindesiniz.... Ben, az ilerisini imara açıp(malum kişilerin arazisi olduğu için) benim arazime büyük ova tescili koyanlara hakkımı helal etmiyorum......