casino siteleri

Başkan Polat Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunu Ağırladı

Siyaset Haber Girişi : 08 Ağustos 2015 21:14
Başkan Polat Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunu Ağırladı
Yeşilyurt Belediye Başkan

Yeşilyurt Belediyesi Şahin Tepesi Sosyal Tesislerinde verilen akşam yemeğine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Malatya Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen muhtarlar katıldı.
Misafirleriyle tek tek tokalaşarak sohbet eden Belediye Başkanı Polat, selamlama konuşmasında, muhtarların ülkenin geleceğini belirleyen önemli görevler üstlendiğini söyledi.
Yeşilyurt Belediyesi olarak hizmet sınırları içerisindeki tüm muhtarlarla sık sık istişarelerde bulunduklarını ifade eden Başkan Polat, 22. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısı için Malatya’ya gelen Türkiye Konfederasyon Yönetim Kurulu üyeleri ile muhtarları ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti.
Başkan Polat, “Toplumun en uç noktasında görev yapan, cadde ve sokağın en sonundaki aileyi tanıyan, sorun ve sıkıntıları en yakından teneffüs eden ve yaşayan Muhtarlarımız toplumumuzun kılcal damarlarıdır. Mahalle sakinlerinin oylarıyla seçilip toplum için önemli görevler üstleniyorlar. Vatandaşı ve halkı temsil eden muhtarlarımızın düşüncelerine bizler çok fazla önem veriyoruz. Belediye olarak hizmet sınırlarımız içerisinde görev yapan 82 muhtarımızla hep birlikte el ele verip güzel ilçemize hizmet için mücadele ediyoruz, bu çalışmalarımız artarak devam edecektir. Anadolu geleneklerinin temelinde misafirin baş tacı edilmesi vardır, sizler bizim için çok değerli ve kıymetlisiniz. “ Misafir on tane bereketle gelir, dokuz taneyi geldiği yere bırakır bir tanesini götürür” diye bir söz vardır Anadolu’da, bizde misafirin yeri, konumu budur. Böylesine önemli bir toplantının Malatya’da yapılıyor olması hepimiz için mutluluk ve gurur kaynağıdır. Sizleri burada ağırlamaktan birlikte olmaktan ziyadesiyle memnun olduk” dedi.
Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdullah Butaku ise, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın gösterdiği ev sahipliğine teşekkür etti. Malatya’da çok güzel ağırlandıklarını ifade eden Butoku, Türkiye’nin her türlü meselesinin çözümünde muhtarların aktif rol oynadığını söyledi.
Türkiye’nin her bölgesinde barışın ve kardeşliğin hâkim olması için gösterdikleri çabayı devam ettireceklerini vurgulayan Butaku, “Bizi Malatya’da ağırlayan Belediye Başkanlarımıza, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Yönetim Kuruluna, Malatyalı muhtarlarımıza ve çok değerli Malatya halkına teşekkür ediyorum. 22’ ncisini düzenlediğimiz bu toplantıların ikincisini yine Malatya’da yapmıştık, ayrıca Doğu Anadolu Muhtarlar Derneğini Malatya’da kurmuştuk. Konfederasyon olarak kurulduğumuz günden itibaren hiç durmadan çalıştık, hepimizin malumu başlayan bir çözüm süreci vardı, bugüne kadar gerçekleşen 22 toplantıda bu önemli konuyu değerlendirdik. Her ne kadar bugünlerde bir ayağı sekse de, topallasa da biz yine umutluyuz, hiçbir zamanda umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Muhtarlar konfederasyonun bünyesinde Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla, Zazasıyla hep birlikte kardeşçe bu konfederasyonun çatısı altında yaşıyorsak bu ülkede de biz birlikte yaşamasını biliriz. Bugüne kadar da yaşadık. Çözüm süreci kapsamında bizler konfederasyon olarak gece-gündüz demeden çalıştık. Yaptığımız toplantılarda bu önemli konuyu hep ele aldık. Ancak hiç arzulamadığımız bir noktaya geldik bizim isteğimiz bu değildi” dedi..
Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdullah Butaku, “Bir daha bu ülkede silahların bizim gündemimize girmemesi için gerektiğinde biz, “Türkiye muhtarları olarak kellemizi bu taşın altına koyuyoruz” dedik. Bu ülkede kan akmasın biz yine pes etmeyeceğiz bu sorunun çözümünden yana Türkiye’nin muhtarları olarak yine aynı şekilde bu konfederasyon çatısı altında mücadelemize devam edeceğiz. Ben 1994 yılında ilk kez muhtar seçildiğimde kendi ilimde Muhtarlar Derneği yoktu, “Öğretmenin, işçinin sendikası var neden muhtarlar bir oluşum altında toplanmıyor” diye araştırma yaptım, bana dediler ki, “Muhtarlar hiçbir zaman birlikte yürüyemezler” bugün görüyorum ki Türkiye Muhtarlar olarak hep beraber yürüyoruz. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonun bugün 30 bine yakın üyesi var, bundan önceki zamanlarda Hükümet yetkililerine muhtarlarla ilgili bir sorunu götürdüğümüzde bize “Gidin birleşin gelin, masanın diğer tarafında kimse yok ki sizin sorununuzu kimle konuşalım” diyorlardı. Biz de eyvallah dedik. Üç yıl önce Konfederasyonumuzun kuruluşunu tamamladık. Muhtarların sorunlarıyla ilgili artık bizde varız” dedik.
Muhtarlar Yasasının çıkması için mücadeleye devam ettiklerini ifade eden Butaku, “Ülke meselelerinde mücadelemiz sürmektedir, köylerimizin mahallelerimizin sorunlarıyla uğraşıyoruz ve kendi hakkımızı arıyoruz. Muhtarlar Birliği yasası için ciddi mücadele veriyoruz inşallah önümüzdeki yasama yılında hükümet kurulduktan sonra muhtarlar yasası inşallah TBMM’den geçecektir. Bizler maaş veya sigorta istemiyoruz, sadece o yasanın geçmesini istiyoruz çünkü muhtarlarla ilgili ne varsa bu yasada mevcuttur” dedi.
Türkiye’den bütün illerden gelen muhtarlar olarak el ele verip, bu ülkenin milli menfaatleri için birlikte hareket etmeleri gerektiğinden bahseden Butaku, “Malatya’da yapacağımız toplantı için Trabzon’dan Konya’dan ülkenin çeşitli yerlerinden gelen çok değerli ağabeylerimiz, kardeşlerimiz buradalar. Sizlerden tek ricam hiç kimseye prim vermeden, hiç kimsenin yanlışına doğru demeden, hep birlikte bu ülkenin menfaati ve birliği için el birliğiyle yumruk yumruğa kim hainse hainlere karşı mücadele edelim. Bazıları diyor ki “Türklerle Kürtler etle tırnak gibidir” bu sözü asla kabul etmiyorum. Çünkü etle tırnağı birbirinden ayırırsın bir müddet acısını çekersin geçer. Türklerle Kürtler bu ülkede kemikle ilik gibi olmuştur, birbirinden ayrıldığı zaman her iki tarafta can vermeye mahkûmdur" dedi.
Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdullah Butaku, “Bizler bu ülkede birlik ve beraberlik içindeyiz. Ne Lazın Zazayla, ne Kürdün Türkle sorunu var hiç kimsenin birbiriyle sorunu yoktur. Yukarıdaki ağaların, yurt dışındaki düşmanlarımızın bizimle sorunları var. Onlarda kendi sorunlarını kendi aralarında çözsünler, halk olarak biz, hiçbir zaman onlara prim vermeyeceğiz. İnanın içim kan ağlıyor. Batıdan doğuya birlik içerisinde hiç kimse Alevisi Sunnisi, Laz’ı, Çerkez’i hiç kimse kimseyi ayırmadan ayrıştırmadan bu ülkenin milli menfaatleri için el birliğiyle mücadele edecek” dedi.

Deprem konutları