casino siteleri

Başkan Selahattin Gürkan Hakkında Şok İddia

Malatya Haber Girişi : 18 Nisan 2019 18:07
Başkan Selahattin Gürkan Hakkında Şok İddia
Başkan Selahattin Gürkan

Başkan Gürkan  Büyükşehir Belediyesi, mali durumu, araç durumu, personel sayısı, çalışma koşulları hakkında 15/04/2019 tarihli Büyükşehir Belediye Meclisinde Meclis Üyelerine bilgiler vermişti

Deprem konutları

Meclis Üyelerine yaptığı açıklamada Belediyenin var olan bütçesinin borç ve faizle sarmalandığını  1 milyar 778 milyon 257 bin 657  TL’lik borç ile teslim aldığını söylemişti.

Başkan Belediye ve Belediye bağlı şirketlerin borcunu açıklarken vadesi gelmemiş borçları dahil ettiği ama alacak kısmını dahil etmediği bu borca iptal edilen ihalelerin tazminat ve benzeri ödemeleri de dahil ettiği konuşuluyor. Büyükşehir Belediyesinin toplam borcunun 890 milyon civarı olduğu iddia ediliyor.

 Borçsuz olan belediye bağlı şirketlerin borçlu olarak gösterildiği bunların keza alacaklı olduğu iddia ediliyor. Bu şirketlerin MEGSAŞ ve yeni kurulan MESTON olduğu bu iki şirketin borçlu değil keza alacak olduğu söyleniyor.

Yine MASKİ’nin borcunun söylendiği gibi olmadığı MASKİ’nin alacak kısmını görmediği ve MASKİ de iptal edilen ihaleler de doğacak olan tazminat ve benzeri gibi ödemeleri de bu borca dahil ettiği söyleniyor.

Yine 600 tane iş makinesinin ihalesini iptal ettiklerini söyleyen başkan Gürkan bu ihalelerde çıkan tazminat ve benzeri ödemeleri de bu borca dahil ettiği belediye içerisinde ki alacak kısmını yok saydığı konuşuluyor.

9 Mayıs 2018 Büyükşehir Belediye Meclisinde 478 milyon TL Ahmet Çakırdan borçlu devr aldığını Hacı Uğur Polat açıklamıştı.

13 Şubat 2019 Büyükşehir Belediye Meclisinde açıklanan resmi borcun  755 milyon olarak açıklandığı bir ay içerisinde bu borcun nasıl oldu da 1 milyar 778 milyon 257 bin 657  oldu cevap arayan sorular arasındadır.

YouTube Haber arası

Malatya da son günlerde gündem olan bu borcun belediye meclisinde kalem kalem niye açıklanmadığı halk nezdinde de cevap bekleyen sorular arasında olduğu konuşuluyor