casino siteleri

Başkan Şerifoğulları, "Harput´umuzu birbirinden kıymetli kazanımlarla buluşturuyoruz"

ÇEVRE Haber Girişi : 18 Haziran 2023 16:04
Başkan Şerifoğulları,
Harput´u birbirinden kıymetli kazanımlarla buluşturduklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Harput´umuz, geç
Harput´u birbirinden kıymetli kazanımlarla buluşturduklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Harput´umuz, geçmişte olduğu gibi tarihi yapılarıyla, manevi kimliğiyle, kültürüyle, sanatıyla geleceğin turizm merkezleri arasında yerini alacaktır" dedi.
Elazığ Belediyesi tarafından Harput´un, tarihi ve kültürel tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefiyle başlatılan çalışmalar devam ediyor. Yeniden ihya ve inşa çalışmalarıyla eski görkemli günlerine dönme hazırlığını sürdüren binlerce yıllık tarihi kent Harput´ta Elazığ Belediyesi tarafından tarihi yapılara yönelik restorasyon çalışmaları çerçevesinde Osmanlı mimarisine uygun olarak 1632-1634 yıllarda inşa edilen Hoca Hasan Hamamı´nda, restorasyon çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, restorasyon çalışmalarını inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Başkan Şahin Şerifoğulları, "Harput´umuzu sahip olduğu güçlü mirasıyla yaşatmak ve geleceğe taşımak adına çalışmalarımız devam ediyor. Harput´umuz birbirinden kıymetli kazanımlarla buluşturuyoruz. Müzeler Şehri Elazığ Projemiz çerçevesinde üçüncü müzemiz olan Hamam Müzemizi de inşallah kısa süre içerisinde Harput´umuza kazandırmış olacağız. Harput´umuz, geçmişte olduğu gibi tarihi yapılarıyla, manevi kimliğiyle, kültürüyle, sanatıyla geleceğin turizm merkezleri arasında yerini alacaktır" diye konuştu.