casino siteleri

“Başsavcım Vali bey heyecanlı davranıyor”

Malatya Haber Girişi : 02 Ocak 2017 21:09
“Başsavcım Vali bey heyecanlı davranıyor”
MALATYA HABER - MALATYA'N

15 Temmuz Darbe Gecesi Malatya Valisi Mustafa Toprak’ın ordan oraya uğraşması iddianameyede yansıdı

Deprem konutları

Darbe gecesi 1. ve 3. Ordu Komutanlarının bu kalkışmanın içinde olmadıklarını basın yoluyla açıkladıklarını ancak buna rağmen 2. Ordu Komutanı olan Huduti’nin bu yönde bir açıklama yapmadığının belirtildiği iddianamede, 16 Temmuz günü saat 02.00 sıralarında Malatya Valisi Mustafa Toprak’ın 2. Ordu Komutanı Huduti ile irtibata geçtiği belirtiliyor. Telefon görüşmesi üzerine saat 03.06 sıralarında Orgeneral Huditi’nin ‘2. Ordu Bölgesindeki bütün birliklerin kışlalarında ve emir komuta zinciri dışında bir faaliyet içerisinde olmadığı Milletimizin bilgisine sunarım" şeklinde başlayan bir mesaj yazarak Malatya Valisine WhatsApp üzerinden mesajı fotoğraflayarak gönderdiği belirtiliyor.Darbe girişimi gecesi yaşanan telefon görüşmelerinin de yansıdığı iddianamede Orgeneral Huduti’nin Malatya Valisi Mustafa Toprak’ı telefonla aradığı ve kışladaki darbecilere müdahale için giren Jandarma veya Emniyet kuvvetlerinin geri çekilmesini istediği belirtildi. Huduti’nin telefonda Vali Toprak’a darbecileri ikna etmeye çalıştığını ve kan dökülmesini istemediğini söylediği iddianameye yansırken, Huduti’nin aynı saatlerde Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz'ı da cep telefonundan arayarak "Başsavcım, arkadaş, Vali bey heyecanlı davranıyor, kendisine söyleyin, ben darbeci askerleri iknaya çalışıyorum, Jandarma ve Emniyet Kuvvetlerini geri çeksin’ dediği de belirtiliyor.

Başsavcı Yılmaz’ın Orgeneral Huduti’ye ‘Sabaha kadar aynı şeyleri söylediniz, bu saate kadar bir gelişme olmadı, içeriden sürekli ateş ediliyor, hatta dışarıdan darbecilere yardım için zırhlı araç geldi, bu araçtan polis ve jandarmaya ateş edildi’ dediğini, bunun üzerine şüpheli Adem Huduti'nin de “Başsavcım, bir listeden bahsediliyor, bu liste sizde var mı? Eğer varsa kimler var? Söylerseniz biz de dostu, düşmanı biliriz, ona göre tedbir alırız" şeklinde talepte bulunduğu da iddianameye yansıyan başlıklar arasında yer alıyor.

YouTube Haber arası

İddianamede ayrıca Malatya Valisi Mustafa Toprak’ın 2. Ordu'da herhangi bir hareketlilik olmadığına ve sıkıntı yaşanmadığına dair Huduti’den bir açıklama yapmasını istediği ancak buna rağmen Huduti’nin bu açıklamayı ancak darbe girişiminin başarısız olduğunun anlaşılmasından sonra yaptığı belirtiliyor. Huduti’nin Yurtta Sulh Konseyi tarafından gönderilen mesaj formunun üzerine ‘Tüm komutanlıklar emir komuta zinciri içerisinde faaliyetlerini yürüteceklerdir’ ve ‘Bu görevlendirmeye yetkili kişi Sayın Genelkurmay Başkanındır’ şeklindeki şerhi teslim olma sürecinde yazdığının belirtildiği iddianamede bu nedenle şüpheli Adem Huduti’nin ‘FETÖ/PDY Terör Örgütü Üyesi olmamakla birlikte Örgüt adına suç işlemek’, ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek’, ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etme’, ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme’ suçlarını işlediği belirtildi.