casino siteleri

Battalgazi´de 400 konuta daha doğalgaz sobası kurulacak

POLİTİKA Haber Girişi : 29 Kasım 2023 14:01
Battalgazi´de 400 konuta daha doğalgaz sobası kurulacak
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder tarafından dar gelirli ailelere destek amacıyla ilçede hayata geçirilen "Hava Kalitesinin İyileştiril
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder tarafından dar gelirli ailelere destek amacıyla ilçede hayata geçirilen "Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi" kapsamında yeni bir proje hayata geçiyor. Daha önce yapılan proje kapsamında 600 eve doğalgaz sobası kurulumu yapılırken yeni projeyle 400 konuta daha doğalgaz sobası döşenecek.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder´in projesiyle dar gelirli ailelerin evleri doğal gaz sobalarıyla ısınıyor. Proje kapsamında konutlara doğalgaz sobası kurulumu yapılarak ailelerin, kış ayını sıcak ve huzurlu şekilde geçirmesi hedefleniyor. "Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi" kapsamında Battalgazi ilçe sınırları içerisinde 600 eve doğalgaz sobası kurulumu gerçekleşirken yeni hayata geçecek olan projeyle de 400 konut daha doğalgaz sobasına kavuşacak. Toplamda bin konuta soba kurulumu yapılacak. Proje Türkiye´de ilçe bazında hayata geçirilen ilk proje olma özelliği taşıyor.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder´in örnek sosyal sorumluluk projesi olan "Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi" Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı´nın destekleriyle yürütülüyor. Hem hava kirliliğinin önüne geçmek hem de dar gelirli ailelerin ısınma ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan proje kapsamında, doğalgaz altyapısının bulunduğu ve teknik açıdan uygun olan ailenin konutuna ücretsiz doğalgaz sobası bağlanıyor ve mutfak yenileme çalışması yapılıyor.
"Projemizin maliyeti 20 milyon"
Toplam maliyeti 20 milyonu bulan projenin ikinci aşamasının da kısa sürede yapılacağını ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "İlçemizde yaşayan yardıma muhtaç ailelerin, evlerinde kış aylarını üşüyerek geçirmemeleri konusunda Battalgazi Belediyesi olarak bir çalışma başlatmıştık. Proje kapsamında ilçemizde 600 konut belirlenmişti. Gerekli teknik çalışmaları yaptık ve evlerimize soba kurulumunu gerçekleştirmiştik. İlçemiz genelinde kırsal mahallelerde oturup doğalgaz alt yapısı olan evlere gerekli çalışmaları yaptık. Evin ve özellikle de bir mutfağın doğalgaza kavuşması çok önemli. Amacımız; vatandaşımızı rahat ettirmek, sosyal devletin gereğini yerine getirmek. Dar gelirli vatandaşlarımızın yanında olmaktır. Projemizi sürdürmek amacıyla Bakanlığımızla görüşmeler gerçekleştirdik. Gerekli destekleri aldık ve şimdi de 400 ailemizin daha yuvasını ısıtacağız. Bu çalışmamızın maliyeti 20 milyonu buluyor. Vatandaşlarımız mutlu olunca bizlerde yetkililer olarak mutlu oluyoruz" ifadelerini kullandı.
"Sosyal belediyeciliğin gereğini yapıyoruz"
Sosyal belediyeciliğin gereği bu tür projeleri önemsediklerinin altını çizen Başkan Güder, "İlçemizi modernize ederken sosyal belediyecilikte üzerimize düşeni yapıyoruz. İlçe halkımızın tümüne temas ediyoruz. Sosyal belediyeciliğin gereği kurduğumuz Hayır Çarşısından binlerce insanımız faydalanıyor. Biz bu tür projeleri de önemsiyoruz. İlçe halkımızın her anlamda destekçisiyiz. Nerde sorun ve sıkıntı varsa anında çözüme kavuşturuyoruz. İlçemizin her noktasına doğalgaz götürme konusunda da çözümler üretiyoruz, üzerimize düşeni yapıyoruz" diye konuştu.