casino siteleri

Battalgazi İlçesinde bazı mahallelerde özel halk otobüsleri hizmet verecek

Malatya Haber Girişi : 22 Aralık 2015 14:29
Battalgazi İlçesinde bazı mahallelerde özel halk otobüsleri hizmet verecek
Malatya Büyükşehir Beledi

 

Deprem konutları

Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Hasan Alıcı ile ilgili şube müdürleri ve minibüsçü esnafı katıldı.

Büyükşehir ile birlikte Belediye’nin ulaşım hizmetinin Malatya’nın geneline yayıldığını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, “Toplu taşıma sistemlerinin planlamasına yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz en önemli çalışmalardan biri de Battalgazi İlçemizin bazı mahallelerinde toplu taşıma hizmeti veren 22 minibüsçü esnafımızla birlikte Toplu Taşıma Yönetmeliğine uygun olarak düzenlenecek özel halk otobüslerine dönüşüm projesidir. Önemli bir uygulama olarak gördüğümüz dönüşüm projesini bu bölgemizde pilot uygulama olarak başlatıyoruz. Protokol imza törenimize gelen siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu imza töreni hızlı bir şekilde gerçekleşecek ve protokolün gerekleri yerine getirilecektir. Yakın bir zamanda yönetmeliğimiz çıkacak” dedi. 

Dönüşüm projesi için uzun zamandır çalıştıklarını belirten Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Hasan Alıcı, “Birlikte yapmış olduğumuz çalışma neticesinde dönüşüm projesinde nihai sonuca geldik. Bundan sonra inşallah bu anlamda karlı çıkarsınız ve vatandaşa daha fazla hizmet edersiniz. Bu dönüşümle birlikte vatandaşlarımıza daha hızlı, kaliteli ve konforlu bir hizmet sunacağız. Dönüşüm projesi Malatya’da bir ilk olacaktır. Dönüşümün yapılacağı bölgemizdeki birçok mahallede artık MOTAŞ olarak çekiliyoruz buraların ulaşımını Özel Halk Otobüslerine bırakıyoruz. Özel Halk Otobüslerinin  kontrolleri araç takip sistemi ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından tam zamanlı olarak yapılacaktır. Bu dönüşümden vatandaşlarımız herhangi bir mağduriyet yaşamayacaktır. İnşallah bu dönüşüm hem bizler, hem sizler hem de vatandaşlarımız için hayırlı olur” şeklinde konuştu.

Esenlik haber arası

Konuşmaların ardından Minibüsçü esnafı ile dönüşüm protokolleri imzalanarak Özel Halk Otobüsleri için ilk adım atılmış oldu.