casino siteleri

Battalgazi Özel halk otobüsleri İflasın eşiğinde

Malatya Haber Girişi : 27 Haziran 2019 17:25
Battalgazi Özel halk otobüsleri İflasın eşiğinde
Malatya Battalgazi ilçesi

Yaklaşık 3.5 yıl önce Malatya Belediyesine bağlı ulaşım hizmetlerinden sorumlu MOTAŞ tarafından minibüsler otobüslere dönüştürülmüş ve özelleştirilmişti. Bu kapsamda 3.5 yıldır Eskimalatya bölgesine hizmet veren otobüsçülere verilen vaatlerin yerine getirilmediği öne sürüldü.

Deprem konutları

Yolcuların %35’i ücretsiz taşınıyor.
Özel halk otobüsleri hat sahipleri adına konuşan bir esnaf; “Belediye herkese ücretsiz kart dağıtıyor. Biz belediye adına amme hizmeti veriyoruz. Sırtımızdan belediye hizmet etmiş gibi gözüküyor. Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü 65 yaş üstü yolcular için bizlere ayda sadece 750₺ yardım yapıyor. Biz ise günde 750₺ lik ücretsiz yolcu taşıyoruz.” dedi.

Biletler 1TL olsun önerisi
Başka bir esnaf ise; “Belediye kartlı ulaşımı kaldırsın. Biz herkesten 1₺ toplayalım. Bu şekilde yine kâr ederiz. Şuan belediyeye fatura keserken %18 KDV ödüyoruz. Mesafe uzun yakıt pahalı. Zaten gelir gideri karşılamıyor. Akaryakıt istasyonlarına borçlarımız dağ gibi. İflasın eşiğindeyiz.” dedi.

Bir aydır iki özel halk otobüsünün borçlardan dolayı bağlandığını ve diğer araçlarında bağlanacağı iddia edildi.

YouTube Haber arası

Daha önce araçlarını Malatya Büyükşehir belediyesi önüne çekip eylem yapan esnaf Büyükşehir belediyesinden can simidi bekliyor.