casino siteleri

Baysak, "Teknolojinin eğitimdeki rolü giderek artmaktadır"

BİLİM VE TEKNOLOJİ Haber Girişi : 13 Aralık 2023 12:10
Baysak,
Eğitimde teknolojinin rolünün giderek arttığını belirten EB Dijital Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Baysak, "Eğitim deneyimini zengin
Eğitimde teknolojinin rolünün giderek arttığını belirten EB Dijital Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Baysak, "Eğitim deneyimini zenginleştirmek için dijital dönüşüm süreci dikkatle yönetilmelidir" dedi.

EB Dijital Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Baysak, eğitimde dijitalleşmenin önemini hakkında bilgiler verdi. Baysak, "COVİD-19 salgını, dünya genelindeki 1,5 milyar öğrenciyi geleneksel sınıflardan ayırdı, bu da eğitimde dijitalleşmenin önemini vurguladı. Dijital dönüşüm, pandemi öncesi sadece değerli bir seçenek değil, aynı zamanda zorunlu bir ihtiyaç haline geldi ve eğitimde hızla benimsendi. Bu dönüşüm, öğrencilerin kaynaklara daha kolay erişimini sağlamakla kalmayıp aynı zamanda dünya genelinde farklı sosyo-ekonomik statüdeki bireyler için eğitimi daha erişilebilir kıldı. Dijitalleşme, mikro dersler, videolar, etkileşimli testler ve oyunlar gibi öğrenme yöntemlerini kullanarak öğrencilere kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunmaktadır" diye konuştu.

"Dijital dönüşüm, öğrenme ve öğretme deneyimini iyileştirmektir"

Dijital dönüşümün önemine değinen Baysak, "Dijital dönüşüm, öğrencilere bilgisayar teknolojisi ve yapay zeka temelli öğrenme yöntemlerini seçme özgürlüğü tanırken eğitimdeki temel hedef, öğrenme ve öğretme deneyimini iyileştirmektir. Modern teknolojinin entegrasyonu, iletişimi kolaylaştırır ve öğretmenler ile öğrenciler arasındaki işbirliğini teşvik eder. Dijital teknoloji, öğrencilere ve öğretmenlere daha esnek çalışma koşulları sunarak eğitim sürecini iyileştirir. Temel dijital dönüşüm trendleri arasında yapay zeka, nesnelerin interneti, çevrimiçi eğitim, akıllı sınıflar ve sanal gerçeklik yer almaktadır. Yapay zeka, sadece yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda tarafsız değerlendirmeler yapma yeteneğiyle öne çıkar. Nesnelerin İnterneti, öğrenciler ve eğitim kurumları arasındaki etkileşimi artırarak iletişimi geliştirir. Pandemi döneminde, eğitim kurumları öğrenme yönetim sistemleri kurarak online eğitimi popüler hale getirdi ve esneklik sağladı. Akıllı sınıflar, görsel ve akustik olarak öğrenme deneyimini geliştiren bir teknoloji trendidir. Sanal gerçeklik ise 3D gerçeklikle öğrenmeyi destekleyerek öğrencilerin derslere daha fazla ilgi göstermelerini sağlar" diye konuştu.

"Teknoloji kullanımının bilinçli bir şekilde yönetilmesi önemlidir"

Eğitimde dijital dönüşümün zaman ve mekan kısıtlamalarını ortadan kaldırdığını dile getiren Baysak, "Kolay erişilebilir eğitim sunar, çeşitli öğrenme yöntemleri kullanma fırsatları sağlar, etkileşimli öğretim ve oyunlar aracılığıyla öğrenmeyi destekler ve anlamlı geri bildirim ve değerlendirme ile öğrenci performansını hızla iyileştirir. Ancak, teknolojinin olumsuz etkileri de göz ardı edilmemelidir. Teknoloji bağımlılığı, kumar oynama bozuklukları ve aşırı sosyal medya kullanımı gibi davranışsal sorunlara neden olabilir. Bu nedenle, çocukların teknoloji kullanımının izlenmesi ve bilinçli bir şekilde yönetilmesi önemlidir. Sonuç olarak, teknolojinin eğitimdeki rolü giderek artmakta ve eğitim deneyimini zenginleştirmek için dijital dönüşüm süreci dikkatle yönetilmelidir" ifadelerini kullandı.