casino siteleri

Biçerdöverler dane kaybına karşı kontrol ediliyor

Ekonomi Haber Girişi : 21 Temmuz 2023 11:01
Biçerdöverler dane kaybına karşı kontrol ediliyor
Kahramanmaraş´ın Elbistan ilçesinde hasat döneminin başlamasıyla arazilerde biçerdöverler dane kaybına karşı kontrol ediliyor.Elbistan
Kahramanmaraş´ın Elbistan ilçesinde hasat döneminin başlamasıyla arazilerde biçerdöverler dane kaybına karşı kontrol ediliyor.
Elbistan İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Çitil, çiftçinin ürününün zayi olmaması için denetimlere başladıklarını söyledi.Hasat sırasındaki dikkatsizliklerin verim kaybına yol açtığının altını çizen Çitil, bunun önüne geçmek için kurumda görevli teknik personellerden oluşan ekiplerin sahayı adım adım dolaştıklarını belirtti.
Biçerdöver operatörleri ve çiftçilerden duyarlı ve dikkatli olmalarını isteyen Çitil,"İlçemizde hasat mevsiminin yaklaşması ile hasat esnasında meydana gelen dane kayıplarını önlemek ve çiftçilerimizin mağdur olmamalarını sağlamak için biçerdöver kontrollerini yoğunlaştırarak devam ettireceğiz.Üreticilerimizden bu dönemdeki kayıpları en aza indirmek için hububatta hasat zamanına dikkat etmelerini istiyoruz. Hasat olgunluğuna gelmeyen üründe dane kayıpları ciddi boyutlara ulaşabilir. Bu da bin bir emekle yetiştirilen hububatın, çiftçiye kazanç olmak yerine tekrar tarlaya dökülmesi anlamına gelir.Hasat esnasında dane kayıplarının önlenmesinde biçerdöver operatörlerine de büyük görevler düşüyor. Biçim yüksekliği ve ayarları arazi yapısına uygun şekilde olmalıdır. Yüzde 3´ün altında olmak üzere en az ürün kaybıyla hasat edilmesini sağlayarak milli servet ziyanını engellemek için kontrollerimizi sezon boyunca sürdüreceğiz. Tüm üreticilerimize bol, bereketli ve kazasız bir sezon diliyoruz"dedi.