casino siteleri

Biran Önce Halledilmeli

Deplasmanda oynuyorsun ve o kadar pozisyon buluyorsun ki ama bir türlü topu ağlarla buluşturamıyorsun. Evet, Osmanlıspor maçında yenilmemenin dışında gelecek bütün skorlar Yeni Malatyaspor için önemliydi. Sezon sonunda olası puan eşitliğinde ikili averajın bizden yana olması gerekiyordu, öyle de oldu. Khalid Boutaib’in net fırsatları değerlendiremeyerek penaltıyı da kaçırması izleyenlere saç baş yoldurdu.

18 takımlı Süper Lig’de kompakt oyunu en iyi oynayan takım kim diye sorsalar buna Yeni Malatyaspor’u sayacak birçok kişiyi bulabilirsiniz. Ligin ilk yarısında defansif anlamda iyi ofansif anlamda da eksikleri olan Y.Malatyaspor’un Osmanlıspor maçında yakaladığı pozisyonları görünce bu eksiğini kamp sürecinde tamamlamış olarak gördük. Yalnız, hala eksiklerin olduğunu da gözlerden kaçırmadık. Son vuruşları iyi olan bir golcü, hiç vakit geçirmeden takıma alınmalı. Bunu nasıl yaparlar bilmiyorum ama biran önce yönetimin halletmesi gerekiyor.

Osmanlıspor karşısında yakalanan penaltı fırsatını değerlendiremeyen Boutaib’in doğal olarak motivasyonu dağıldı. Kendini toparlayamadı ki yakaladığı pozisyonları da cömertçe harcadı. Azubuıke’nin de parlayan bir star gibi oyunu, her geçen gün gözlerimizi kamaştırıyor. O kadar pozisyon harcanan bir maçta galibiyeti hak eden taraf elbette Yeni Malatyaspor’du. Rakip takımın hocası da bunu maç sonrasında itiraf etti. Keşke demek istemiyorum ama bu maçtan üç puan alabilseydik ilerleyen haftalarda takıma ilaç olabilirdi.Tüm bunların yanında yenilmemekte çok önemli diye düşünüyorum.

Erol hocanın gelişiyle yepyeni bir kimliğe bürünen Y.Malatyaspor, yapacağı takviyelerle zımba gibi olacaktır. Birçok takımda yapılan bireysel hatalar ön plana çıkarken Evkur Y.Malatyaspor’da buna çok nadir rastlıyoruz. Erol Bulut, kafasındaki sistemi futbolcularına çok iyi açıklamış olacak ki meyveleri de bir bir ortaya çıkıyor. Bu arada geldiği ilk günlerde oynadığı futbolla övgü alan Adem’in performans düşüklüğü hala devam ediyor. Osmanlıspor maçında da beklentilerin altında performans ortaya koyan Adem’in biran önce kendine gelmesi lazım.

Yeni Malatyaspor’un baskılı bir futbol sistemi yoktur. Önceliğini gol yememeye göre ayarlayan takımın bir diğer etkeni de kontrataklar. Bu nedenle Adem’in daha aktif rol alması lazım. Boutaib’in hava toplarında etkili olması ve top tutması iyi ama kontratak oynayan takımda hız bakımından etkisiz kalıyor. Ya kanatlarınız güçlenecek yada Boutaib’den daha etkili bir oyuncu almalısınız. Yoksa gol yollarında daha çok sancılı günler geçiririz.