casino siteleri

Bozkırın nazar boncuğunda temizlik

ÇEVRE Haber Girişi : 09 Temmuz 2021 14:01
Bozkırın nazar boncuğunda temizlik
Türkiye´nin en çok ziyaret edilen doğal güzellikleri arasında yer alan Gürün Gökpınar Gölü´nde, 9 balık adam dip ve yosun temizliği yaptı.
Sivas´ın Gürün ilçesinde bulunan, gün ışığını en derin noktasına kadar yansıtan, berrak suyu ve turkuaz mavisi görünümüyle "doğal akvaryum" olarak da adlandırılan Gökpınar Gölü´nde örnek bir çalışmaya imza atıldı. Sivas Valiliği koordinesinde Sivas Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) dalgıçları su altı temizliği çalışması yaptı. Doğanın ve hayvanların korunması için yapılan çalışma 2 gün sürdü. Önemli bitki ve doğa alanı olan Gökpınar´ın, 1475 rakımda ve 10 metre derinlikteki sularına dalış yapan 9 balık adam yaklaşık 20 yıldır düzenli olarak temizledikleri gölde ve çevresinde zararlı olabilecek atıkları ve yosunları bertaraf etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın tensipleriyle "hassas korunacak alan" olarak tescil edilen Gürün Gökpınar Gölü´nde bir süre önce de Sivas Valiliği himayelerinde bölgenin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla mevcut doğal dokunun korunarak, yeşil alanların artırılması amacıyla çalışma yapılmıştı.