casino siteleri

Bu da mı tasarruf tedbirine takıldı?

Gündem Haber Girişi : 25 Kasım 2019 22:32
Bu da mı tasarruf tedbirine takıldı?
Belediyeler proje, hizmet

Son dönemlerde ülke genelindeki tasarruf tedbirlerini bahane ederek, neredeyse yerelde hizmeti sıfır noktasına indiren belediyeler, artık gözlerinin önündeki çevre kirliliğini dahi göremez oldu. 4.3 km’lik Bostanbaşı kanalının çevre yoluna yakın bölümünde biriken çöpler, yosunlar ve atıklar çevre sakinlerinin tepkisini çekiyor.

Deprem konutları

BUSABAH Gazetesi Mutlu Sarıgül’ün haberine göre Bostanbaşı’nda bulunan kanal çevre sakinlerinin tepkisine neden oluyor. İçerisinde her türlü çöpün bulunduğunu, kanaldan gelen kokudan rahatsız olduklarını ifade eden çevre sakinleri, “Dönemin Belediye Başkanı bu kanalı yaparken çok güzel olacağı, çevreye ve Malatya’ya büyük katkılar sunacağını söylemişti. Kanal güzel de oldu. Ama kanalın içerisi tam bir mezbelelik durumda” dediler. Mevsimsel yağışların azlığından dolayı kanaldan su akıntısı durduğu için biriken çöpler hem çevreye koku saçmaya başladı hem de görüntü kirliliği oluşturdu. Zaman zaman kanal içinde hayvan leşlerinin dahi günlerce kaldığını belirten mahalleli konuyla ilgili belediyeleri defalarca aradıklarını iddia ettiler. Kanalın temizlenmesini isteyen vatandaşlar, belediyelerden geri dönüşler konusunda da ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirttiler, hizmetlerin aksatıldığını savundular.

İSRAF KAYNAKLARI ORTADA HİZMETTEN TASARRUF!

Öte yandan Malatya’daki belediyelerin özellikle yerel seçimlerden sonra ülke genelindeki ekonomik daralmayı bahane göstererek birçok hizmeti durdurma noktasına getirmesi, rutin belediye işlerini dahi aksatması şehrin farklı yerlerinde bu tür görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Vatandaş ise Malatya Tanıtım Günleri, Filim Festivali ve belediyelerin kendi içlerindeki diğer organizasyonlarda kaynakların kısılmadığını ancak günlük işleyişte halkın yaşamını etkileyen konularda hizmetlerin ağır aksak işletildiğini düşünüyor. Belediyelerdeki israfı önlemek yerine var olan hizmet kalitesinin aşağıya çekilerek tasarruf sağlanmak istenmesi ciddi şekilde tartışılıyor. Geçtiğimiz günlerde bazı mahalle muhtarları hizmet alamadıkları gerekçesiyle konuşmuş, büyükşehir belediyesi bunu yayınlayan gazetelere kendi bültenlerini tekzip diye göndermişti.

YouTube Haber arası

BUSABAH GAZETESİ