casino siteleri

Bugün Malatya'da ne oldu haberimizde

Gündem Haber Girişi : 03 Haziran 2021 22:55
Bugün Malatya'da ne oldu haberimizde
Bugün Malatya'da ne oldu haberimizde


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında bahsettiği deprem bölgelerindeki konutların yapımında önemli bir aşama geride bırakıldı. Depremde evleri zarar gören vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için Malatya’da yapılan deprem konutlarının bir kısmının inşası sürerken, inşaatları biten deprem konutlarına yerleşen vatandaşlar ise yeni yuvalarının keyfini çıkarıyor.

Deprem konutları

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bir yıllık hizmetleri “Geçen yıl söylediğimizin yüzde 80’ini gerçekleştirdik. Bu sene içerisinde kalan yüzde 20’lik kısmını da tamamlanacağını söylemek istiyorum” dedi.

 

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, "Tecrübe Paylaşımı" konulu seminerde yaptığı konuşmada kişinin yaptığı işi sevmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Sevdiğin işi yap, yaptığın işi sev” dedi.

 

Malatya Valisi Aydın Baruş, Battalgazi ilçesinde yapımı devam eden deprem konutlarını ve bu konutların ulaşımını sağlayacak olan bağlantı yolları çalışmalarını inceledi.

 

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, kardeş belediye Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

 

Battalgazi Belediyesi Meclis Üyeleri, belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve yapımı devam eden yatırımları yakından inceledi.
Malatya’nın Battalgazi Belediyesi Meclis Üyeleri, Battalgazi Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve yapımı devam eden yatırımları yakından inceledi. Battalgazi’nin her alanda büyük bir değişim yaşadığına dikkat çeken meclis üyeleri, yürüttüğü başarılı çalışmalardan dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürlerini iletti.

 

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde okul yolculuğunu babasının sırtında yapan 11 yaşındaki bedensel engelli Batuhan Şahin’in okul yolu, belediye ekipleri tarafından asfaltlandı.
Yeşilyurt ilçesi Küllümağara Mahallesi’nde yaşayan Halil ve Fatma Şahin’in 3 çocuğundan biri olan 11 yaşındaki bedensel engelli Batuhan Şahin’in zorlu okul yolculuğu İhlas Haber Ajansı tarafından gündeme getirilmişti. İHA’nın haberi üzerine 1 kilometrelik toprak yol Yeşilyurt Belediyesi tarafından asfaltlandı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da Batuhan’a tekerlekli sandalye hediye etti.

 

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bir anaokulunun hayata geçirdiği projeyle veliler, geçmişte oynayarak eğlendikleri oyuncakları çocuklarıyla birlikte tasarladı.
Yeşilyurt Şehit Mehmet Kılınç Anaokulu, çocukları doğal malzemelerden yapılmış oyuncaklar ile oynamaya teşvik etmek ve ebeveynleri ile birlikte kaliteli zaman geçirmeleri için "Benim Mirasım Oyuncağım’ projesini hayata geçirdi. Veliler, çocukluklarında oynayarak eğlendikleri oyuncakları çocuklarıyla birlikte yaptılar. Veliler ve öğrenciler tarafından yapılan oyuncaklar, okulda oluşturulan oyuncak müzesinde sergilendi.

 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı ve üyeleri, Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’i ziyaret etti.

 

Yeşilyurt Belediyesi Gastronomi Konağı, Malatya'ya gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından Tarihi Yeşilyurt Konaklarında gerçekleşen restorasyon ve dönüşüm projelerine dahil edilen Gastronomi Konağı, kentin zengin yemek kültürünü yansıtan tanıtım alanları, balmumu heykelleri, estetik objeleri ve bilgilendirici malzemeleriyle bölgenin turizm anlayışına farklı bir boyut kazandırdı.

 

Malatya’da, PKK/KCK terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 3 şüpheli şahsa yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Şüpheli şahıslar gözaltına alınırken, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi

 

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, önümüzdeki süreçte dağıtılacak olan sıvatlarla hayvan yetiştiricilerinin hayvan sulağı sorununun çözüleceğini söyledi.

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

 

Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İnönü Üniversitesi arasında İŞKUR kampüs hizmetlerinin sunulmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Esenlik A.Ş, marketlerin 39’uncu şubesini Çilesiz Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı’nda açtı. Açılışa katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ‘Esenlik marketlerimiz fiyat istikrarı anlamında ulusal marketlerle yarışan Malatya halkının daha ucuz ve daha kaliteli ürün almasını sağlayan sigorta görevini görüyor’ dedi.

 

YouTube Haber arası

Malatya'da balkondan düşerek yaralanan 2 yaşındaki çocuğu yolda geçen vatandaşlar fark etti. Küçük çocuk hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olay, Battalgazi ilçesine bağlı Çirikpınar Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ali Efendi Sokak'ta ailesiyle birlikte yaşadığı 2 katlı müstakil evin balkonunda oyun oynayan 2 yaşındaki K.K. bir anda dengesini kayıp ederek beton zemine düştü. Yaralanan küçük çocuğu yolda geçen vatandaşlar fark ederek ailesine haber verirken, ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.