casino siteleri

Büyük İsrail Projesinin İlk Ayağı Irak'ta Başlatılmak İsteniyor... (1)

Siyonizm’in ve İsrail’in kurucusu Theodor Herzl:  Osmanlı Sultanı Abdülhamid’Handan, Yahudi İsrail devletini kurmak için toprak istiyor ve Sultan Abdulhamid Han’dan red cevabı alması üzerine, daha sonra Theodor Herzl yazdığı hatıratlarında şunları yazıyor:

Abdülhamit Han Theodor Herzl’e Diyor ki: “benim, Suriye ve Filistin´den gelen iki alayım Plevne´de son neferlerine kadar şehid oldular. Türk İmparatorluk toprakları bana değil, Türk Milletine aittir. Bu İmparatorluğun hiç bir parçasını dahi hiç bir kimseye veremem” diyor... Ancak kadavramız paylaşılır, canlı vücuttan tek parça koparılmasına müsaade etmem.” Diyor büyük Sultan Abduulhamit Han...

Theodor Herzl’e Diyor ki: “Sultan Abdülhamid´in gerçek bir devlet adamı büyüklüğünü yansıtan bu sözleri, her ne kadar o an için bütün ümitlerimi söndürse de bana çok tesir etti ve heyecanlandırdı. Ölümü ve paylaşılmayı kabul eden bu kadercilikte trajik bir güzellik vardı ve madalyanın öteki yüzünde ise son nefese kadar mücadele iradesini gösteriyordu.”

 Avrupa’daki güçlü Yahudi karşıtlığının din değiştirerek çözülemeyecek kadar köklü olduğunun bilincine varan Herzl, ‘Yahudi Sorunu’nun ancak siyasi yoldan çözülebileceğine kanaat getirmişti. Bölgenin, Osmanlı yönetiminde olması dolayısıyla da çözümün anahtarını elinde bulunduran kişilerin başında Sultan Abdülhamit geliyordu..

Bu kapının açılması için, önce Sultan Abdülhamit Hanın devrilmesi ve Osmanlının parçalanması gerekiyordu.. İşte Sultan Abdülhamit Hanın tahtan indirilmesi ile bu süreç başlatıldı. Osmanlının parçalanma sürecinde, ( İttihattı Terakki Cemiyeti)'nin kurulması, Jön Türkler hareketi ve Genç Osmanlılar hareketielbette ki bir tesadüf değil, planlı bir projenin parçaları idi. Maalesef  dönemin paşaları olan,  (Enver, Talat ve Cemal Paşalar) üçlüsü bu tuzağa düşerek Osmanlının çöküşünün başlangıcını başlattılar..