casino siteleri

Büyükşehir Belediyesinin Borcu Ne Kadar

Malatya Haber Girişi : 15 Nisan 2019 19:40
Büyükşehir Belediyesinin Borcu Ne Kadar
Başkan Gürkan ayrıca Büyü

Başkan Gürkan ayrıca Büyükşehir Belediyesi, mali durumu, araç durumu, personel sayısı, çalışma koşulları hakkında da Meclis Üyelerine bilgiler aktardı. 

Deprem konutları

Büyükşehir Belediye Meclisi olarak esas amacımız, Malatya’mızın istikbale hazırlanması noktasında çıktığımız kutlu yolda, hepimizin birlik beraberlik içerisinde aynı düşüncede kararlar alacağına inanıyorum. Malatya paydası etrafında, hep birlikte olacağımızı belirtmek istiyorum. Almış olduğumuz kararlarla Malatyalı hemşerilerimizin teveccühüne layık olmaya çalışacağız” dedi.

Göreve geldikleri andan itibaren ciddi tasarruf tedbirleri aldıklarını ve daha da alacaklarını belirten Başkan Gürkan, “Huzur haklarının ücretlerini 1 liraya düşürdük. Mesaileri, kiralık araçların sözleşmesini iptal ettik. Müşavirlik hizmetlerini iptal ettik. Bunları takibini yapıyoruz. Sosyal denge tazminatlarını da durdurduk. Belediyenin var olan bütçesinin borç ve faizle sarmalandığını gördük ve biz 1 milyar 778 milyon 257 bin 657  TL’lik borç ile teslim almış bulunmaktayız. Böyle bir borç sarmalı içerisinde bulunan belediyenin bu dönemdeki hizmetlerinin kolay olmayacağını düşünüyoruz. Özellikle araç iptalleri ile ilgili hem binek, hem de iş makineleri noktasında bir yoğunluk var. Battalgazi belediyesine geldiğimiz de orada 30 tane iş makinemiz vardı. Bu 30 iş makinesiyle biz o bölgenin 102 mahallesinde yolların asfaltlarını tamamlamışız. Ancak buradaki tablo şu şekilde: Hepimiz kemer sıkacağız. Yani buraya gelirken makam aracımızla gelmeyeceğiz, gerekirse kendi aracınızla geleceksiniz. Hizmetler noktasında bazı aksaklıklar olacak ama biz bunu telafi etmeye çalışacağız” diye konuştu

Esenlik haber arası

 600 tane iş makinesinin ihalesini iptal ettik. 600 tane iş makinesinin buraya gereği yok. Zaten belediyenin  99 tane kendi iş makinesi var. Bu iş makinesi Malatya’ya fazlasıyla yeter ve artar. Buradaki birlik ve beraberlik, dirlik ve düzen  içinde çalışırsak, ben inanıyorum ki önümüzü daha da açacaktır. Burada bu parti şu parti düşüncesini bırakacaksınız. Bunlar eğitimli insanların vasfı değildir. Eğitimli insanların vasfı memleket sevdası, memleket faydası üzerinedir. Bu konuda da arkadaşlarımızdan ricamız budur ki, burada bir yanlış varsa karşı çıkın, yani bize yanlışa evet diyelim ki, buradaki kararları öyle bir yapalım ki Türkiye’ye örnek olsun. Türkiye’nin örnek büyükşehir meclisi Malatya Büyükşehir Meclisi olsun istiyorum. Burada grup başkanlarımıza büyük görev düşüyor dedi.