casino siteleri

Büyükşehir dava açmıştı, Haber sitemize açılan dava sonuçlandı

Özel Haber Düzenleme Tarihi : 01 Aralık 2019 22:21 Haber Girişi : 01 Aralık 2019 22:19
Büyükşehir dava açmıştı, Haber sitemize açılan dava sonuçlandı
Büyükşehir dava açmıştı,

Büyükşehir Belediyesi haber sitemize yönelik açtığı davadan eli boş döndü.

Deprem konutları

Malatya Sanal Haber’in önceki Yönetimi’nin kendisi hakkında yedi ayrı haberde yıpratıcı haber yaptığını iddia eden Büyükşehir Belediyesi, haber sitemizin kendisine hakaret ettiğini de iddia ederek Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Başsavcılığının kovuşturmaya yer olmadığına dair verdiği karar habercilik adına emsal karar teşkil ederken Büyükşehir Belediyesi hakkında yaptığımız haberin de doğru olduğuna hükmetti.

Büyükşehir Belediyesi Özür Dileyecek mi?

Malatya Büyükşehir’in suç duyurusunda bulunduğu haberlerimizi ve Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği kararları olduğu gibi burada yer vererek Büyükşehir Belediyesinin haber sitemize yönelik özür borcunun olup olmadığı hususunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz:

Cumhuriyet Başsavcılığının Kararı:“Tüm dosya deliller, belge ve ifadeler değerlendirildiğinde; somut olayda basın organının haber verme amacının; Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan değişiklikler, uygulamalar ile mevcut belediye başkanının belediyeye yaptığı bazı atamalara dair bilgilerin toplumun ilgisini çekebileceği kanaatiyle herhangi bir yorum veya ekleme yapmaksızın sunulması ve neticede toplumun bilgilendirilmesi olduğu değerlendirilmektedir. Keza söz konusu haberlerde başlıklar şok edici ve sarsıcı mahiyette olsa da; müşteki belediye başkanının itibarına, şeref ve haysiyetine veya faaliyetlerine dair küçük düşürücü, aşağılayıcı, ayrıca belediyenin tüzel kişiliğini, faaliyetlerini doğrudan hedef alarak hukuka aykırı bir suçlama yönelten bir ifadenin bulunmadığı, bu yönüyle haberlerde yer alan ifadelerin kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla faaliyet gösteren basının haber verme özgürlüğü kapsamında kaldığının kabul edilmesi gerektiği tüm soruşturma evrakı kapsamında anlaşılmakla, kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.”

Basını Susturmaya Geçit Yok!

Basını etkisi altına alarak yön verme teşebbüsü olarak algılanan suç duyurusunun bizce basını hiçbir zaman hiçbir mekân ve hiçbir şartta susturamayacağını, gerçekleri kamuoyunun da bilmesi için sarf edilen çabaları engelleyemeyeceğini, doğru bilgilerle doğru ve tarafsız haberciliğin önü kati-surette kesilemeyeceğini bildirmek istiyoruz.

 

Sözde Suç Teşkil Eden Haberlerimiz Ve Cevap Beklenen Sorular

1- Selahattin GÜRKAN, Büyükşehir Belediye Başkanı olunca sakal bırakmayı yasaklayan ve kravat takmayı zorunlu hale getiren genelgeyi yayımladığı için uygulamanın 28 Şubatı hatırlattığına dair 14/08/2019 tarihinde haber yapmamız. Yaptığımız haber başlığı da şu: “Büyükşehirde Sanki 28 Şubat Dönemi Yaşanıyor”

Oysa Cumhurbaşkanı ERDOĞAN da benzer uygulamaları yapan belediyeleri çok sert bir dille eleştirmiş yanlıştan dönmeleri için talimat vermişti. Şimdi soruyoruz; yayımladığınız genelgeyi kaldırdınız mı yoksa hala yürürlükte mi? Yürürlükte ise hiç işlem yapıldı mı?

 

2- Selahattin GÜRKAN’ın Battalgazi Belediye Başkanı iken akrabalarını belediye kadrolarına atadığına dair yaptığımız haber için haber başlığımız şu: “Başkan Gürkan Akrabalarını Battalgazi’ye doldurmuş”

YouTube Haber arası

Söz konusu haberimizi yalanlamak yerine suç duyurusuna konu yapmak hadisenin başka bir boyutu iken yaptığımız haberle ilgili başsavcılığın verdiği kararı kamuoyuyla paylaşma hakkımızı şimdilik saklı tutarak buradan tekrar soralım Akrabanız olan S. A, M.G, A.B ne zaman ve nasıl Battalgazi Belediyesi kadrosuna alındı ve şuan hangi görevde istihdam edilmekte.