casino siteleri

Büyükşehir'de Ekmek Parası

Ekonomi Haber Girişi : 04 Mart 2023 22:49
Büyükşehir'de Ekmek Parası
6 Şubat Depremleri sonrası Malatya adeta kabusu yaşarken Büyükşehir Belediyesine bağlı kuruluşlar halka ikinci bir kabus yaşatmaya devam ediyor.

6 Şubat Depremleri sonrası Malatya adeta kabusu yaşarken Büyükşehir Belediyesine bağlı kuruluşlar halka ikinci bir kabus yaşatmaya devam ediyor.

Deprem konutları


Deprem sonrası insanlar evlerinden ve işyerlerinden olduğu için gelen yardımlarla ayakta durmaya çalışıyor. Ülkenin dört bir tarafından belediyeler ve yardım kuruluşları gıdadan elbiseye her türlü yardım dağıtımını yapmaya devam ediyor.
Malatya'da ülkenin farklı illerinden 32 belediye yardım için seferber olmuş durumda. Kimi yemek dağıtımı ile ilgileniyor, kimi ekmek ve gıda dağıtımı için çalışıyor.


Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin iktisadi kuruluşu olan Megsaş ve Esenlik ise halka parayla satış yapmak için adeta birbirleriyle yarış halinde. Şehre her türlü gıda ve ekmek yardımı akarken Megsaş ve Esenliğin ekmek başta olmak üzere pek çok ürünü fahiş fiyatta satması tepkilere neden oluyor.
Geçen hafta Esenlik market zinciri deprem sonrası et fiyatlarını arttırması  ile gündeme gelmişti.

Esenlik marketin bu kez ekmeği 5 TL'den sattığı ortaya çıktı. Deprem felaketinin ilk günlerinde 200gr ekmek Megsaş'ta 4tl'ye satılırken Esenlik markette 5tl'ye satılıyordu. Megsaş ekmeği 4tl'den satarken Esenlik marketin 5 TL'den satması bu kadar da olmaz dedirtti.


Yardımların seferber olduğu afet zamanında Büyükşehir Belediyesi'nin parayla ekmek satması hatta daha pahalı satmasına anlam verilemiyor.
Vatandaşların bu konuda en çok üzüldüğü husus ise Malatya şehrinin bu tür ayıplarla anılıyor olması.

YouTube Haber arası

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • malatyalı 07 Mart 2023 22:24

    Ekmek kırşehirde 2.5 tl