casino siteleri

Büyükşehir’den toplu işçi çıkarma

Gündem Haber Girişi : 16 Haziran 2020 01:11
Büyükşehir’den toplu işçi çıkarma
Büyükşehir’den toplu işçi

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELSOS şirketinde toplu işçi çıkarımı yapıldığı iddia edildi.

Deprem konutları

Kayısı Haber’den Mahir Temur’un haberine BELSOS’a bağlı sosyal tesislerin zarar ettiği gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 90 çalışan ile çift taraflı iş akdinin fes edilmesi işlemi yapıldığı bildirildi.

Yaklaşık 90 çalışana iki seçenek sunan Malatya Büyükşehir Belediyesi, iş akdinin fes olmasından sonra hak edilen kıdem, ihbar, fazla mesai, yıllık izin gibi alacakların 31.01.2022 tarihine kadar feragat eden çalışanlara “Havuz sistemine” alınacağına dair belgeye imza atılması isteniyor.

Çalışanların hak edilen haklarının 31.01.2022 tarihine kadar feragat etmesi sonucunda “Havuz sistemi” denilen iş olunca tekrar çağırılacağı ve Büyükşehir’in belirlediği bir yerde çalıştırılacağı çalışanlar tarafından iddia edildi.

Hem çalışanları çıkartıp hem de şartlı bir şekilde “çift taraflı” anlaşmak isteyen Büyükşehir Belediyesi’nin, haklarından 17 ay süreyle feragat etmeyenleri “havuz sistemine” alınamayacağını yine iş akdi fes olan çalışanlar tarafından bildirildi. Haklarından feragat etmeyen çalışanların haklarının da 31.12.2020 tarihine kadar alınacağına dair kâğıt imzalattıkları paylaştığımız belgede görülmektedir.

İsmini vermek istemeyen ve işten çıkarılan bir çalışan, “Bize zorla şartlı belge imzalatmak istediler. Şu anda zarar ediyoruz bu belgeye imza atın, dediler. Tazminat ve diğer haklarınızı 2022 yılının ocak ayında alacağınızı taahhüt ederseniz sizi havuza alacağız, dediler. İş olunca sizi tekrar çağıracağız ama çıkışınızı yapmamız lazım, dediler. Ne iş yapacağımızı da söylemiyorlar, ne zaman çağıracaklarını da söylemiyorlar. Özel şirketler dahi bu korona yüzünden işçi çıkaramazken Büyükşehir Belediyesi’nin bizleri çıkarması gerçekten akıl alır gibi değil.” diye ifade etti.

Yine aynı şekilde ismini vermek istemeyen başka bir çalışan ise,” Bizi işten çıkarıyorlar ama çıkarmamış gibi hareket ediyorlar. Kâğıtlara imza attık ama iş işten geçti. Haklarımızı dahi 6 ay sonra alacağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin şartlı işten çıkarma girişimini AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Av. Muhammed Emin Yalçınkaya’nın Büyükşehir Belediyesi’nin vekili olması dikkat çekti.

Kayısı Haber –Mahir Temur

YouTube Haber arası