casino siteleri

Büyükşehir’e Tepki Neden Ankara’daki o firma?

Gündem Düzenleme Tarihi : 22 Aralık 2020 19:43 Haber Girişi : 22 Aralık 2020 19:48
Büyükşehir’e Tepki Neden Ankara’daki o firma?
Büyükşehir’e Tepki Neden Ankara’daki o firma?

Malatya Mimarlar Odası yazılı açıklama yaparak Büyükşehir Belediyesine tepki göstererek neden o firma...

Deprem konutları

işte Malatya Mümarla odası yazılı açıklaması

 

   Üzülerek söylemeliyimki Malatyamızın en büyük problemi “ben yaptım, oldu.” anlayışıdır. Bir çok belediyemizin projelerinde, alanında uzman teknik insanların fikri alınmadan, tecrübe paylaşımı yapılmadan şehrin kaderini değiştirecek kararların birkaç kişinin insiyatifiyle verilmesi ve hayata geçirilmesi çok üzücüdür. Kernek mahallemizde yapılmış olan TOKİ binalarının yer tahsisi kararını verenlerbugünde Orduzu mahallesi Gelincik Tepesinde aynı hatalarasebep oldu. Bu alanların uygun olup olmadığı konusunda uzman yetkililere veya mercilere gerçekten soruldu mu? Bu soruyu bir çok mecliste sormamıza rağmen cevap alamadık. Biz Mimarlar Odası olarak Gelincik Tepesindeki henüz başlanmamış etaplarının durdurulması ve çevresinin imara açılarak tarım alanlarının yok edilmesini engellemek adına bir çalışma yaptık. Yaklaşık 1500 dönümlük MARGAP mevkiinde hayvanat bahçeleri, koşu parkurları, dağ bisikleti parkurları, dağ kızağı alanları ve mesire alanlarının içinde bulunduğu TEMALI PARK proje alanı olarak düzenlenmesi ve vatandaşlarımızın kullanımına açılması önerisinde bulunduk.  Malatya Kent Konseyi ile birlikte bu çalışmayı tamamladık ve sunum gerçekleştirildi. Bu çalışmanın Büyükşehir Belediyesi tarafından nasıl sonuçlandırılacağını yakinen takip ediyoruz. 

    Bizler Mimarlar Odası olarak Malatyamıza hizmet etmeye tüm gayretimizle devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesinin Vizyoner Projeler adı altında yapacağı Yeni Şire Pazarı Projesi için yapılacak toplantıya davet edildik. Bu proje için sadece Malatyamızda bulunan Mimarların katılabileceği YARIŞMA PROJESİ düzenlenmesi teklifinde bulunduk. Zaman çok kısıtlı ve pandemi sürecindeyiz denerek teklifimiz kabul edilmedi. Mimarlar Odası olarak ücret talep etmeden biz hazırlayalım dedik ve kabul edildi. Tüm tecrübemizle Malatyamıza hizmet amacıyla hiçbir ücret talep etmeden çok özel bir proje hazırlamak için kollarımızı sıvadık. Yaklaşık 2 aylık bir çalışma sonucunda avan projemiz hazırlandı. Büyükşehir Belediyesinde bir sunum gerçekleştirdik. Projemiz çok beğenildi ve değerlendirileceği söylendi.  Ancak sonradan öğrendikki yıllardır bu projeler adrese teslim şeklinde tek elden çıkıyormuş. Ankarada bulunan KAYHAN MÜHENDİSLİK firmasına pazarlık usulü (21F) ile Şire Pazarı ve Buğday Pazarı projesi verildi. Ve bunun gibi onlarca projenin aynı firmaya verildiğini öğrendik.  Peki neden Malatyamızda çok deneyimli onlarca mimarlık ofisi varken Ankaradaki aynı firmaya veriliyor bu işler? Kent yapısı oluşturulurken en ağır yükü taşıyan yereldeki mimar meslektaşlarımıza neden güvenmiyor Belediyelerimiz? Ve işte aynı anlayıştan dolayı kentimizin gelişimi diğer illere göre daha yavaş ilerliyor neyazıkki. 

 

Böylesi zorlu bir dönemde kentimizin ihtiyacı olan en önemli şey birliktir. Hatalar ve yanlışlar karşısında korkmadan herkesin sorumluluğunu yerine getirip konuşabildiği ve aynı masa etrafında toplanıp ortak akılla hareket edebildiği takdirde kazanacağımıza olan inancım tamdır. Bu bağlamda 2021 yılında bu birliğin sağlanarak Malatyamıza yeni bir silüet kazandıracak projelerin hayata geçirilmesi temennisinde bulunuyorum. 

 

 

 

 

 

KAYHAN MÜHENDİSLİK’İN YAPTIĞI BAZI PROJELER:

 

- Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası İç Tefrişat Projeleri, 3 Boyutlu Görselleri,  Yaklaşık Maliyet ve Teknik Şartname Dosyasının Hazırlanması Hizmet Alım İşi. 

 

-Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası Yaklaşık 15000 m2 Proje, Metraj ve Keşiflerinin Hazırlanması İşi.

 

-Malatya Büyükşehir Belediyesi - Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk ve Borsası Projesi Kayısı Küme Aktivasyonu ve Küme Alt Yapısını Güçlendirme Projesi

 

-Battalgazi Belediyesi - DSİ Şube Müdürlüğü Hizmet Binası Atölye,Depo Binaları Komple Proje ve Keşif Metraj Şartname Hazırlanması İşi.

 

 

-Malatya Büyükşehir Belediyesi – Malatya Kayısı Kümeleme Aktivasyonu ve Küme Altyapısını Güçlendirme Projesi Malatya Kayısı Küme Yerleşkesi Uygulama Projesi Hizmetleri.

 

 

-  Malatya Büyükşehir Belediyesi – Şire Pazarı Uygulama Projeleri ve Keşif Metraj İhale      

  

 

 

 

-    Malatya Büyükşehir Belediyesi – Buğday Pazarı Uygulama Projeleri ve Keşif Metraj   

YouTube Haber arası

   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İsmail kokmaz 22 Aralık 2020 22:45

    Orduzu için söylenenler doğru o tepelerin doğal yapısı dokusu hava akışı ortadan kalktı. Ancak o Ankara firmasının yaptığı binalarin projeleri gerçekten takdire layık hangisine sıradan diyebilirsiniz

  • Abuzer Horuz 22 Aralık 2020 20:32

    Sayın Malatya Mİmarlar Odası Başkanlığı halen farkına varmadiniz mi sizin yaptığınız projeler de yetkililere rant kalmıyor.. onun için Ankara'daki firmalara yaptırılıyor..