casino siteleri

Çalık Bakan mı oluyor?

Malatya Haber Girişi : 29 Mayıs 2023 16:05
Çalık Bakan mı oluyor?
Ak Parti MKYK üyesi Öznur Çalık Bakan mı oluyor?

ÇALIK BAKAN MI OLUYOR?

Deprem konutları

Malatya'da 2007 tarihinden itibaren 5 dönem Milletvekilliği yapan ve kamuoyu tarafından beğenilen siyasi bir profil çizen Öznur Çalık, Bakanlık için göz kırpıyor.

 

Milletvekilliği süresince Malatyalılar tarafından takdir edilen, performansıyla alkış alan Çalık için vatandaşlar Bakanlık görevi için beklemeye başladı.

Uzun dönemdir Ak Parti Malatya milletvekilliği görevinde bulunan Öznur Çalık 14 Mayıs seçimleri için vekil adaylığı başvurusunda da bulunmamıştı.

 

Öznur Çalık, kuruluşundan itibaren AK Parti kadrolarında yer aldı. 2003 yılında partisinin ilk Olağan kongresinde MKYK üyeliğine seçildi. İlk defa 2007 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Malatya milletvekili adayı olarak meclise girdi. Ardından 2011 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Malatya milletvekili olarak meclise girdi. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kurucu Üyeliği ve Başkanvekilliği, Erken Yaşta Evlilik İnceleme Komisyon Başkanlığı, Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyon Üyeliği, TBMM Nüfus Kalkınma Grubu Başkanlığı ve Avrupa Parlamenterler Forumu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 30 Ağustos 2014-Eylül 2015 tarihleri arasında AK Parti Halkla İlişkiler’den sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevine yürüttü. 2011, Kasım 2015 ve Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Malatya Milletvekili olarak meclise girdi. 26. Dönem Malatya Milletvekilli olan Çalık Mayıs 2016 tarihi itibarıyla AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 27. Dönem Malatya milletvekiliği görevinde de bulunan Çalık Partisinin MKYK üyesidir.

YouTube Haber arası

Öznur Çalık 1 Ocak 1965 tarihinde Malatya'nın Pütürge ilçesinde doğdu. Evli ve 2 çocuk annesidir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.