casino siteleri

Çalışan Gazeteciler Günü...

Yine gazete temsilcilikleri ziyaret edildi..

İyi dilek temennilerinde bulunuldu..

Sıkıntılar,sorunlar,sitemler devam ederken çözümler ertesi seneye kaldı..

Ertesi seneye dememe bakmayın  fi tarihi de diyebilirsiniz.

Yerelde çalışan gazetecilerin bir avantajı var..

Biraz tecrübe edindin mi kapağı herhangi bir belediyeye ata bilirsen ne ala atamazsan sıkıntı ve çileye devam..

Bazı şanslı gazeteciler var kapağı belediye veya bir kuruma atabilmişler kendilerini..

İşin en ilginç yanı ise şehirde,mahallede hangi sorun olursa gazeteye vereceğim, basını çağıracağım diyen vatandaşımın da canı sağ olsun..Günlük gazete almaz,hayatında gazete okumaz ama işi  düştüğünde basına havale eder..

E be kardeşim bu gazete nasıl ayakta duruyor sen ben okumazsak..

Tek geliri reklam olan gazeteleri sen ben destekleyip ayakta tutmaz isek senin sesini nasıl ulaştırsın yetkililere..

 Dünyayı bilmem ama canım memleketimde "Çalışan Gazeteci"nin günü olur mu, diye düşünmekten de kendimi alamıyorum. Türkiye'de hakkını vererek gazetecilik yapmak her babayiğidin harcı değil özellikle yerelde   çalışan gazetecilere bankalar kredi bile vermiyor. Türkiye'de gazeteci iseniz bir kere mangal gibi yüreğe sahip olacaksınız! Her an işten atılmayı bekleyip; bir sabah kapınızı sütçü yerine polisin çalarak gözaltına alınma ihtimalini aklınızdan çıkarmayacaksınız.

Yazılarınızı haberlerinizi deveden hendek atlatmak misali hazırlamalısınız..

Yoksa yandı gülüm keten helva..

Sen benim kim olduğumu biliyor musun çıkışlarına hazır olmalısınız..

Mesleğinizin hakkını verecekseniz telefonlarınızın her an dinlendiğini, e-posta ve sosyal medya hesaplarınızın takipte olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız! Özel hayatınıza dair "itibar infazı"na uğramaya hazırlıklı olun. Sadece birinci derece yakınlarınız değil yedi sülalenizden sorumlu tutulacağınızı unutmayınız! Adınız trafik kazasına karışsa cinayet ile suçlanma ihtimaliniz uzak değildir. Arada bir uğradığınız kahvede kaç çay içtiğiniz,   Lokantada yediğiniz kuru fasulye, ayda yılda katıldığınız eğlencede içtikleriniz, sigaranız bile not edilir. Çalışan gazetecinin arkadaşı, dostu olmak bile risklidir. Zaten iki elin parmağını geçmeyen arkadaşlarınızın günlük hayatı, işi, gücü bile mercek altına alınır.

Çalışan gazeteci iseniz sağlam bir aile yapınız olmalı. Her şeyi göze alıp; arkanızda durmalı. İşsiz-güçsüz kaldığınızda maddi-manevi yardıma hazır olmalıdır. Geride bırakacağınız eşiniz, çoluk-çocuğunuz, sevdiklerinizi emanet edeceğiniz yürekli insanlar olmalıdır.