casino siteleri

Cami var Cemaat Var ama İmam yok

Özel Haber Düzenleme Tarihi : 17 Ağustos 2020 22:20 Haber Girişi : 17 Ağustos 2020 22:22
Cami var Cemaat Var ama İmam yok
Cami var Cemaat Var ama İmam yok

 

Deprem konutları

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Çilesiz Mahallesi’ndeki Mıhlı Dut Caddesinde Hacı Mehmet kaba camisinde namaz kıldıracak imam bulunamıyor.

 

Yeşilyurt ilçesine bağlı Hacı Mehmet kaba camisindeki cemaat imam yokluğundan ne yapacağını şaşırdı. Camilerinin 2 yıldır tamamlandığını ifade eden cemaat bir imamın atanmaması sebebiyle cemaatin mağdur olduğunu dile getiriyor. 

 

YouTube Haber arası

Malatya İl Müftülüğüne seslenen ve Malatya’da en gelişen mahallede caminin ve cemaatin olduğunu ancak imamın olmadığını söyleyen vatandaşlar bir an önce camilerine bir imamın atanmasını istiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hacı dayı 18 Ağustos 2020 14:40

    Selahattin bey açıklamanız içler acısı namazın SGK Bağkur gibi günü mü var emeklilik izin işlemleri olsun İmam da bir devlet memurudur günde 5 vakit namaz kıldırmak diğer memurlar gibi 8 saat çalışmasını gerektirmez ve zor durumlarda fedakarlık yapmasını Gerektirir eğer sadece izinli olduğu için birini camide görevli olduğunu kabul etmiyorsa o kişi ya da içinden o camiye imamlık yapmak gelmiyorsa bu işi bir sorgulamak lazım

  • Selahatin KATAR Yeşilyurt Müftülük Şefi 18 Ağustos 2020 12:01

    Yeşilyurt İlçemize bağlı Hacı Mehmet Kaba Cami yeni yapılmış (yaklaşık bir yıldır) kadrosu bulunmayan bir camimiz. Müftülük olarak kadro talebinde bulunduk bekliyoruz. Resmi bir süreç var. Müftülük olarak kadrosu olmamasına rağmen çift görevli camilerimizden buraya beş vakit namaz kıldırmak üzere görevlendirme yaptık. Covid 19 hastalığı nedeniyle 60 yaş üstü İmam ve müezzinlerimizin göreve gelememesi ve yaz dönemi personelimizin izinde olmasına rağmen yine o camiyi boş bırakmayıp görevli verdik.Oraya görevlendirdiğimiz personelimiz izne ayrılınca dernek başkanı müftülüğümüze müftümüz her konuda yardımcı olacağını benim yanımda söyledi kadro verilmesi için girişimlerde bulundu.Söz konusu camiye geçici görevlendirmeler yapılmaktadır. görevlendirdiğimiz personelin izne gitmesi nedeniyle yerine yeni bir görevli bulamadığımız için 3-4 gündür camide görevli bulunmamaktadır

  • Darendeli imam 17 Ağustos 2020 22:51

    Bizede deniliyor ki boş cami yok yer yok köyden ile gelmek için