casino siteleri

Çekirge ile Mücadele Çalışmaları

Malatya Haber Girişi : 23 Mayıs 2015 09:29
Çekirge ile Mücadele Çalışmaları
Pütürge İlçesindeki çekir

Yapılan mücadeleye uygulamalı olarak iştirak eden SELVİ, "İlimizde 2015 yılı çekirge mücadelesine 28.04.2015 tarihinde başlanılmış olup, İlçelerimizde ve bağlı mahallelerinde devam etmektedir. Bu ilçelerimiz; Pütürge  (Yediyol, Aktarla, Bölükkaya, Çığırlı, Gündeger, Tatlıcak, Pazarcık, Ormaniçi, Karşıyaka,Tepehan), Kale (Uzunhüseyin,Karahüseyin,Bent,Erdemli,Kıyıcak,Salkımlı,Düztarla,Çanakçı,Darıpınarı,Kumluyazı, Abuşuşağı), Arguvan (Güngören, Göçeruşagı, Gökağaç, Çobandere, Koyuncu, Yenisu, Kuruttaş, Armutlu, Eymir, Kızık, Çakmak, Yoncalı, Alhanuşagı), Battalgazi ( Hatunsuyu ,Alişar, Hasırcılar ve Erenli), Doğanyol  ( Koldere, Çolak, Akkent), Arapgir ( Kayakesen ), Yeşilyurt ( Sütlüce, Çarmuzu, Topraktepe,Dilek ,Yaka)'dur. Mahalle ve bu mahallelere ait mera ve yaylalarda da çekirge mücadelesi yapılmaktadır.

Deprem konutları

 

2015 yılı itibarı ile Mart ayında İl ve İlçe Müdürlüklerinden teknik elemanlar belirlenerek komisyonlar oluşturulmuş ve mücadelede görevli teknik elemanlar için olur alınarak gerekli çalışmalara başlanmıştır. Nisan ayında arazide çalışma yapılarak çekirge çıkışlarının görüldüğü alanlar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları ve köylüler tarafından tespit edilmiştir. Bakanlık tarafından finanse edilen ilaçlamalar, çekirge çıkışlarının görüldüğü garsiyat alanlarında İlçe Müdürlükleri teknik elemanları nezaretinde devam etmektedir.

 

YouTube Haber arası

Şu ana kadar İlçelerimizde toplamda 300 Litre ilaç kullanılarak,  7500 Dekarlık alanda kimyasal ilaçlama yapılmıştır" dedi.