casino siteleri

Çemberleme Makinası Çeşitleri ve Alternatif Araçlar Nelerdir?

BİLİM VE TEKNOLOJİ Haber Girişi : 30 Nisan 2022 13:57
Çemberleme Makinası Çeşitleri ve Alternatif Araçlar Nelerdir?

Ambalajlama alanında en önemli araçlardan biri çemberleme makinası. Farklı sektörlerde, ürünlerin en iyi şekilde ambalajlanması için kullanılan çemberleme makinası, sağlıklı bir ambalajlama için tercih ediliyor. Çember makinasının yanı sıra palet streç film gibi ürün seçeneklerini barındıran teknopaksatis.com kurucusu Murat Özkan, çemberleme makinasının kullanım alanları ve çeşitlerinin yanı sıra, ambalajlamada alternatif araçlara dair önemli açıklamalar yaptı.

Deprem konutları

Çemberleme makinalarında hangi çeşitler tercih ediliyor?

Koli, palet gibi ürünlerin toplu bir şekilde ambalajlandığı yapılarda, çemberleme makinası ürünün sıkı bir şekilde ambalajlanmasına yardımcı oluyor. Farklı ihtiyaçlara hitap edebilen çemberleme makinasında öne çıkan çeşitlerle ilgili olarak, Murat Özkan şunları söyledi:

 

Ürünlerin sorunsuz tedarik süreci, markalar için çok önemli. Maddi kayıpların yaşanabildiği, ürünlerin deforme olabildiği tedarik sürecinde riskleri minimize etmek için doğru ambalajlama modeli önemli. Palet streç filmle kaplanan ürünlerde çemberleme makinası, istenen sağlam yapıyı oluşturuyor. Çemberleme makinası bununla birlikte farklı modeller barındırıyor. En çok tercih edilen çemberleme makinası seçenekleri içinde, manuel, akülü, havalı, çelik, otomatik ve yarı otomatik çemberleme makinaları geliyor. Şirketler, kendi ihtiyaçlarına göre bu ürünler içinde seçim yapma şansına sahip. Firmamız bünyesinde her kategoride ürün seçenekleri sunuyoruz. Her biri farklı bir deneyim sunan makinalar, ürünleri sabitleyerek dış etkilere karşı korumak için ihtiyaç duyulan yapıyı sunuyor. Koli bandı gibi araçlarla ürünlerin paketinin sabitlenmesi, bu makinalarla kolay oluyor.

Çember makinası hangi avantajları sağlıyor?

Çemberleme, nakliye ve depolamanın yanı sıra, tedarik zincirinin her aşamasında önem taşıyan bir konu. Çemberleme makinasının özellikleri ve alternatif araçlar konusunda Teknopark kurucusu Özkan sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Paketlenen ürünler, streç film ve koli bandı gibi alternatif araçlarla iyi bir şekilde korunuyor. Bununla birlikte son dokunuşu yapan çemberleme makinesi, her standartta ürün için en iyi korumayı sağlıyor. Geçmişte manuel olarak yapılan çemberleme işlemi zaman alan bir prosestir. Çemberleme makinaları ile bu süreç hem çok kısaldı hem de kusursuz bir paletleme yapılabiliyor. Kurumsal şirketler, lojistik şirketleri tedarik sürecinde paketleme kaynaklı bir fireye tahammül etmiyor. Bunun için de doğru işlemleri doğru araçlarla uygulamak önemli. Ürün sevk etme sürecinde hem zamandan hem de enerjiden, iş gücünden tasarruf sağlayan bu makinalar oldukça pratik. Alternatif araçlar içinde kesici ve gerdirici gibi seçenekler de yer alıyor. Nakliye öncesinde ürün streç film ile iyi bir şekilde kaplandıktan sonra, çember makinası gibi araçlar sayesinde çok kolay bir şekilde ürünleri sevke hazır hale getirmek mümkün. Her sektöre hitap eden çemberleme aracı seçenekleri içinde yer alan havalı, şarjlı, otomatik ve manuel modeller ihtiyaçlara hitap ediyor.

 

YouTube Haber arası

Denizli 24 Haber

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.