casino siteleri

Cep Telefonu Kaybetmeye Önlem!

Bilim-Teknoloji Haber Girişi : 27 Mayıs 2015 14:39
Cep Telefonu Kaybetmeye Önlem!
Cep telefonu kaybolan vey

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca yapılan açıklamada, bazı internet sitelerinde bulunan; “Cep telefonunuz kaybolunca yapmanız gerekenler” başlığı ile yayınlanan hatalı haberlerle, mağdur insanların işini daha fazla zorlaştırmamak için bir açıklama yaptı.

Deprem konutları

Telefonunuz çalınması ve kaybolması durumunda ilk olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde kurulmuş olan ve tam zamanlı hizmet veren Bilgi ve İhbar Merkezi’ni aramanız gerekmekte.

Kaybolan veya çalınan cep telefonunun hat sahibi, Bilgi ve İhbar Merkezi’ne ait olan 0 (312) 294 94 94 numarasını aranarak telefonunuza ait olan 15 haneli IMEI numaranızı ve sizden istenilen kimlik bilgilerinizi, ek olarak cep telefonunuzu en son ne zaman kullandığınızı bildirdiğinizde ilgili telefon iletişime kapatılmakta.

Kurtarma SMS'i Gönderiliyor!

15-05/26/mobile-phone-bills-008.jpg

Bilgi ve İhbar Merkezi'ne ihbar edilen telefonlara, cihazın en yakın Polis Karakolu'na teslim edilmesi yönünde yasal uyarı SMS’i gönderilmektedir. Ek olarak verilen bilgiler içinde; İletişime kapatılan telefonun başka bir SIMkartı takılarak kullanılması engellenmektedir.

Bu kurtarma işinde bize düşen görevi zaman kaybetmeden gerçekleştirmek, telefonumuzu bulma aşamasını hızlandırıyor. Bu nedenle telefonun IMEI numarasının bilinmesi büyük önem taşıyor.

Cep telefonunuza ait IMEI numarası kolayca bulma yöntemlerinden biri*#06# tuşlayarak hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Telefonunuz kaybolduktan sonra IMEI numarasını öğrenmeniz sizi biraz uğraştırabilir. Bu yüzden IMEInumaranızı her zaman kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir yere not almanızda büyük fayda var.

Telefonunuz ile birlikte çalınan SIM kartınızın, kullanılmasını engellemek için ise GSM operatörünüz ile iletişime geçerek hattınızın başka bir telefonda kullanılmasını da engelleyebilirsiniz. Bir çoğumuzun bildiği gibi hırsızlık ve gasp durumlarında, size en yakın olan ilçe emniyet müdürlüğüne başvurularak şikayetçi olabilirsiniz.

Yazan: Burak Akderi

YouTube Haber arası

SDN - ShiftDelete.Net