casino siteleri

CHP Adayı Tutdere, belediye başkanlığını kazandı

POLİTİKA Haber Girişi : 01 Nisan 2024 01:00
CHP Adayı Tutdere, belediye başkanlığını kazandı
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçiminde CHP Adıyaman Adayı Abdurrahman Tutdere, belediye başkanlığını kazandı.CHP Adıyaman Belediye Başkan Adayı A
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçiminde CHP Adıyaman Adayı Abdurrahman Tutdere, belediye başkanlığını kazandı.
CHP Adıyaman Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Tutdere, kesin olmayan sonuçlara göre Adıyamanın yeni belediye başkanı oldu. Tutderenin başkanlığı ile Cumhuriyet Halk Partisi, Adıyamanda 47 yıl aradan sonra (1977 yerel seçimleri) ilk kez belediye yönetimini aldı.
Tutdere, seçim koordinasyon merkezinin önünde, seçim otobüsü üzerinden halka hitap etti.
Adaylığının açıklandığı ilk günden beri bir partinin değil Adıyamanın adayı olduğunun altını çizen Tutdere, konuşmasında da kardeşlik ve birlik vurgusu yaptı.
Abdurrahman Tutdere konuşmasında, Tutdere, hepinizin adayıdır demiştim, 31 Martta hepinizin başkanı olacak demiştim, ne mutlu sizlere hepinizin başkanı oldu. Ne güzel bir iş yaptınız. Bu memleketin sesini cihana duyurdunuz. Artık bu saatten sonra kimse Adıyamana sahipsiz diyemeyecek. Artık Adıyaman halkının mücadelesini herkes saygı ile karşılayacak. Adıyaman, mazlum insanların şehridir. Kardeşliğin şehridir ama kimseye Adıyamanlının ferasetiyle oynamasın demiştik, zamanı gelince Adıyaman hesap sorar demiştik. İşte bugün Adıyaman, tarihten gelen adının hakkını verdi; yaman bir şehir olduğunun hakkını verdi. Belediye artık halkın belediyesi olacak, Adıyamanı hep birlikte yöneteceğiz diye konuştu.