casino siteleri

Çınar: "Sıfır atık projesine örnek hizmetlerle katkı sunuyoruz"

POLİTİKA Haber Girişi : 24 Kasım 2023 14:02
Çınar:
`Çevre ve Doğa Dostu´ bir belediyecilik anlayışıyla hareket ederek `Sıfır Atık´ projelerine önemli yatırımlarla katkı sunan Yeşilyu
`Çevre ve Doğa Dostu´ bir belediyecilik anlayışıyla hareket ederek `Sıfır Atık´ projelerine önemli yatırımlarla katkı sunan Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve bölgenin en büyük çevre yatırımı olan Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisi çevre hizmetlerine örneklik teşkil eden faaliyetlerin merkezi oldu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayelerinde her geçen gün büyüyerek devam eden `Sıfır Atık´ projeleri, Yeşilyurt İlçesinde hayata geçen dev yatırımlar ve bilgilendirme faaliyetleriyle destekleniyor.
Ülke çapında hayata geçen yatırımlar ve sosyal sorumluluk projeleriyle dünyanın en önemli çevre projeleri arasında yerini alan `Sıfır Atık´ Projesine birçok yerel yönetimin örnek alıp uyguladığı hizmetlerle katkı sunan Yeşilyurt Belediyesi, bölgenin en büyük çevre yatırımı olan Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisi ve 1.Sınıf Atık Getirme Merkezinin yanı sıra okullarda yürüttüğü bilgilendirme faaliyetleriyle bu alanda öncü ve örnek bir belediyecilik hizmetinin altına imza attı.
Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekiplerince ilçe genelinde yürütülen çevre hizmetleri kapsamında 2019 ile 2023 yılları arasında 3 milyona yakın geri dönüşüm atığı toplanırken, 10 bin 124 kg atık elektrik ve elektronik eşya, 13 bin 740 kg. iri hacimli atık, 49 bin 690 kg. ömrünü tamamlamış lastik, 2 bin 969 kg. atık pil ve akülümatör, 120 bin 920 kg. bitkisel yağ ile 420 bin 959 kg. tekstil atığı toplanarak bertaraf edildi.
Çevre bilincinin erken yaşlarda öğrencilere aşılamak adına Yeşilyurt´ta ki okullarda yürütülen bilgilendirme faaliyetleri kapsamında 258 okulda toplam 31 bin 504 öğrenciye teorik ve pratik çevre eğitimi verildi.
Türkiye´nin sıfır atık belgesine sahip öncü kurumlarından olan Yeşilyurt Belediyesi sürdürdüğü örnek çalışmalarla çevre hizmetlerinde ki başarılarına her geçen gün bir yenisini daha ekliyor.
Yeşilyurt İlçesinde yürütülen `Sıfır Atık´ projelerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´dan başarılı ödülü alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisi ve 1.Sınıf Atık Getirme Merkezini ziyaret ederek çevre hizmetleri hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
Çevreye ve doğaya sahip çıkan belediyecilik anlayışından ödün vermeden bu alanda etkin ve güzel hizmetler sunduklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Gelecek nesillere emanet edeceğimiz en büyük hazine hiç şüphesiz temiz, düzenli ve sağlıklı bir çevredir. Doğamızı, çevremizi ve yeşil alanlarımızı korumak hepimizin temel vazifesidir. Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde hayata geçen ve dünyanın en büyük çevre yatırımlarından biri olan `Sıfır Atık´ projelerini ülke çapında en fazla destekleyen yerel yönetimler arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Bölgemizin en büyük çevre yatırımlarından olan Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisi ve 1.Sınıf Atık Getirme Merkezimizde 14 farklı atık grubunu toplayarak bunların bir kısmını çevreye zarar vermeden bertaraf ederek bazılarını ise ilgili lisanslı firmalara teslim ederek ekonomiye katkı sunuyoruz. 2019 yılından bugüne kadar 3 milyona yakın geri dönüşüm atığını toplayarak çevrenin korunması noktasında başarılı bir mesafe kat ettik. İlçemizde sıfır atık uygulamaları kapsamında ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması çalışmaları yanında atık pillerin toplanması, atık elektrikli ve elektronik eşyaların toplanması, tekstil atıklarının toplanması, atık ilaçların toplanması gibi çalışmalarımız da devam etmektedir" diye konuştu.