casino siteleri

ÇOCUKLAR, BAYRAMLARINI COŞKU İLE KUTLADI

Haber Girişi : 27 Nisan 2017 16:17
ÇOCUKLAR, BAYRAMLARINI COŞKU İLE KUTLADI
MALATYA SANAL HABER-EN GÜ

ÇOCUKLAR, BAYRAMLARINI COŞKU İLE KUTLADI

Deprem konutları

Battalgazi Belediyesi tarafından TBMM’nin 97. kuruluş yıldönümü İle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bir etkinlik gerçekleştirildi. Çocukların aileleri ile birlikte yoğun ilgi gösterdiği kutlama etkinliğinde, renkli görüntüler yaşandı.

 

Battalgazi Belediyesi tarafından TBMM’nin 97. kuruluş yıldönümü İle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlik, Şemsiye Sokak’ta gerçekleştirildi. Ay yıldızlı şemsiyelerin altında gerçekleştirilen kutlama etkinliğine, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, Yaşar Karataş, Abdulvahap Şerefhanlı, Mustafa Sayın, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, kutlama etkinliklerine katılan okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci ile veli katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama etkinliğinin açılış konuşmasını Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan adına yapan Atatürk Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Eyüp Uçan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşku ve sevinçle kutladıklarını belirterek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 97 yıl önce bugün Ankara'da açılması tarihimizde önemli bir yere sahiptir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bugün milletimizin İstiklal yönündeki kararlılığı ve İstikbali için paylaştığı gün olmuştur. Genç, yaşlı, kadın, erkek herkes omuz omuza vererek hürriyet ve bağımsızlığa kast eden düşmanlara karşı destansı bir mücadele vermiştir. Düşmanlara aman dilenmeden kıt imkanlarla şeref ve haysiyetini koruyan milletimiz, elde ettiği zaferle al bayrağımızı özgürce göklerde çekmeyi başarmıştır. Ve bizlerde al bayrağı göklerde tutmaya başararak her zaman dalgalanması için var gücümüzle çalışacağız. Biz çocuklara bu bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız bizlerin yarınları en iyi şekilde hazırlanması ile mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın milletimiz var olduğu sürece hep coşku ve sevinçle kutlanacağını belirterek, “Evladımız çok güzel bir konuşma yaptı. Belediye başkanı adına konuşma yaptı. İnşallah temennimiz ve dileğimiz o dur ki gelecekte bu çocuklarımız bizlerin yerlerini alacak, bu memleketi bizlerden çok daha güzel mertebeye, daha güzel bir seviyeye çıkarması için büyük gayret ve çaba gösterecekler. Ben öncelikle bu katılımlarınızdan dolayı öğrencilerimize, öğrenci velilerimize, okullarımıza, müdürlerimize ve öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın hava muhalefeti nedeniyle törenlerini bugün Şemsiye Sokağımızda, al bayraklarımızın altında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi altında ve bayrağımızın gölgesi altında kutluyoruz” dedi.

 

Cumhuriyetin kuruluş sürecine dikkat çeken Başkan Gürkan, “23 Nisan’a gelmek kolay değildi. Birinci Dünya Savaşı’nın başlangıcı 1914. 4 yıl süren bir dünya savaşı. Akabinde 20 milyon metre kare toprağımız dağılmış, Anadolu’nun her tarafı işgal edilmiş. İşgal edilen bir vatan üzerinde 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, Milli Kurtuluş Savaşın başlaması ve bu başlangıç ile birlikte 4 yıl sürecek Milli Kurtuluş Savaşımızın sonucunda 29 Ekim 1923’de Cumhuriyetin ilanıyla sonuçlanmıştır. Ancak Milli Kurtuluş Savaşımızı yürütecek olan Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920’de Ankara’da 96 üye ile açılmış. İlk gün Meclis Başkanımız Sinop Milletvekili Şerif bey başkanlığında toplanmış, akabinde de Gazi Mustafa Kemal’e Meclis başkanlığı verilmiş ve 4 yıl sürecek Milli Kurtuluş Savaşını bu gazi meclis yönetmiştir. Bu mücadele zaferle sonuçlanmıştır. İşte bu meclisin açılış günü olan 23 Nisan 1920 dünyada ilk defa çocuklarımıza Çocuk Bayramı olarak armağan edilmiştir. Bize bu bayramı armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar olacaktır” diye konuştu.

 

Vali Mustafa Toprak adına konuşan Atatürk Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Sudenaz Demirhan ise,  “Biz çocuklara armağan edilen bu özel bayram günü, yani 23 Nisan 1920 istiklal mücadelesinde zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda en önemli dönüm noktasıdır. Daha yaşanılabilir, daha huzurlu ve daha güvenli bir vatan için verilen mücadele yolunu her zaman korumamız gerektiğini belirtmek istiyorum. Bana bu kürsüde Valimizi temsil etme hakkını tanıdıkları için Malatya Valimiz Sayın Mustafa Toprak ve Battalgazi Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan'a teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından kutlamalara geçildi. Selçuk İlkokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Çocukların halkoyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Halkoyunları gösterisin ardından Battalgazi Anaokulu öğrencileri tarafından bir gösteri yapıldı. Gösteride renkli görüntüler yaşandı.

 

Kutlamalarda Özel Yaşam Akademi Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından yapılan gösteri ve ardından halkoyunları gösterisi, kutlamalara katılanlar tarafından büyük alkış aldı. Birçok aile, gösterilerin yapıldığı o anı cep telefonu ile kayıt altına aldı.

 

Kutlama etkinliklerinde son olarak TED Malatya Koleji öğrencileri tarafından dans gösterileri yapıldı. Çocukların gösterileri büyük beğeni toplarken, renkli görüntüler yaşandı.

 

YouTube Haber arası

Battalgazi Belediyesi tarafından TBMM’nin 97. kuruluş yıldönümü İle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, son olarak Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın çocuklara bayrak ve çeşitli hediyeler vererek, sona erdi. Yöresel oyunların da oynandığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri, katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.