casino siteleri

Çocuklardan unutulmaya yüz tutmuş mesleklere yoğun ilgi

Kültür-Sanat Haber Girişi : 13 Ocak 2024 12:11
Çocuklardan unutulmaya yüz tutmuş mesleklere yoğun ilgi
Sivas El Sanatları Eğitim Merkezinde bulunan bakır işlemeciliği kursuna çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.Sultan Abdülhamit Han tarafında
Sivas El Sanatları Eğitim Merkezinde bulunan bakır işlemeciliği kursuna çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.
Sultan Abdülhamit Han tarafından yaptırılan Anadoluda ki önemli eserlerinden birisi olan Sivas Tarihi Sanayi Mektebinde unutulmaya yüz tutan meslekler canlandırılıyor. Sanayi Mektebi içerisinde faaliyet gösteren El Sanatları Eğitim Merkezinde açılan Bakır İşlemeciliği kursuna özellikle çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.
Unutulan meslekler gençlerin ilgisini çekiyor
Sivas El Sanatları Merkezinde usta öğretici olarak çalışan Münevver Arslan, kursun özellikle genç öğrencilerin ilgisini çektiğini belirterek, Buraya ziyaret için çoğu zaman okullardan geliyorlar. Çocuklar yapılan işlemleri denemeyi çok seviyorlar. Burası öğrencilerin ilgisini çok çekiyor. Yaklaşık olarak günlük 100 öğrenci burayı ziyaret etmeye geliyor. Buraya gelen öğrenciler bizden kurs almak istiyorlar. Bizim yaş sınırımız 18 olduğu için öğrencileri kursa alamıyorum. Kurs isteyen öğrencilerimize 18 yaşına girin öyle gelin diyorum dedi.
Gençler mutlu
Ortaokul öğrencisi Buse Sönmez geleneksel kültürlerin hoşuna gittiğini ifade ederek, Buraya geldiğimiz için çok mutluyum. Böyle geleneksel kültürlerimizin yürütülmesi çok hoşuma gidiyor. Bakır işlemeyi denedim ve çok hoşuma gitti. Burada gezmek benim için güzel bir duyguydu. Eski geleneklerimizi burada görmek beni gururlandırdı ve sevindirdi dedi.
Aras Üner isimli ortaokul öğrencisi ise bakır işlemeciliği deneyip öğrenmeye çalıştıklarını ifade edip, Bugün sanayi mektebini gezdik. Burada gezmek gerçekten çok güzeldi. Bakır işlemeciliğini deneyip öğrenmeye çalıştık. Eserlerin yapımı yapanlar için zor oluyordu diye konuştu.