casino siteleri

Coğrafi işarette Yeşilyurt farkı

Malatya Haber Girişi : 13 Mart 2022 22:07
Coğrafi işarette Yeşilyurt farkı
Malatya kurabiyesi de tescillendi

Uzun yıllar evlerde hazırlanarak özel günlerde hediye götürülen ve kentteki bir firma tarafından da üretilen Malatya kurabiyesinin adını duyurmak isteyen Yeşilyurt Belediyesi, Aralık 2021'de ürüne Türk Patent ve Marka Kurumundan (TÜRKPATENT) coğrafi işaret aldı.

Deprem konutları

 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kentin yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Kiraz yaprağı sarması, Malatya Banazı karası üzümü, Yeşilyurt dalbastı kirazı gibi 7 ürüne coğrafi işaret tescili aldıklarını, Malatya kurabiyesini de buna eklediklerini ifade eden Çınar, "Kentte geçmişten bu yana yapılan bizim çok sevdiğimiz, yediğimiz, il dışından gelenlerin de aynı istekle yedikleri bize has bir üründü. Bu kurabiye tescillenmediği için çok bilinmiyordu." dedi.

Malatya kurabiyesini hem tanıtmak hem de katma değerini artırmak için yaptıkları çalışma sonucunda ürünün Aralık 2021'de TÜRKPATENT tarafından tescillendiğini ifade eden Çınar şöyle konuştu:

"Kurabiye, kentte yetişen ve tescil belgesi alan kayısı çekirdeğinden yapılıyor. Kendine has aroması var. Bölgede gün kurusu dediğimiz güneşte kurutulan kayısıların çekirdeği değirmenden öğütülerek un haline geliyor. Daha sonra buğday unu ve çeşitli mamuller katılarak pişiriliyor ve eşsiz lezzet ortaya çıkıyor. Bu lezzeti gelecek nesillere aktarmak istedik. İl dışına gittiğimizde kenti tanıtmak adına kayısı ve çekirdeği götürüyorduk, bundan sonra artık Malatya kurabiyesi de götüreceğiz. Malatya'da şu ana kadar 21 ürün tescillendi. Kentte en fazla tescil başvurusu yapan belediye olmak bizi gururlandırıyor."

YouTube Haber arası

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.