casino siteleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın talimatıyla belediyeye teslim edilmişti: Çalışmalar hızla devam ediyor

ÇEVRE Haber Girişi : 10 Kasım 2023 12:26
Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın talimatıyla belediyeye teslim edilmişti: Çalışmalar hızla devam ediyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Elazığ Belediyesine tahsis edilen alanda, yapımı devam eden yeni yaşam merkez hızla yükseliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Elazığ Belediyesine tahsis edilen alanda, yapımı devam eden yeni yaşam merkez hızla yükseliyor.
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 2019 yılında Elazığ´da hayata geçirecekleri projelerle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a yaptığı sunumda, Akpınar Mahallesi´nde bulunan ve mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olan ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsanın Elazığ Belediyesine tahsisini talep etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da arsanın Elazığ Belediyesine tahsisi konusunda ilgili Bakanlara gerekli talimatları vermişti. Talimatların ardından çalışmalara başlayan Elazığ Belediyesi, şehir merkezine kazandırılacak Akpınar Mahallesi yaşam alanında çalışmalarını hızla sürdürüyor. Akpınar, Sarayatik ve Çarşı mahalleleri başta olmak üzere çevre mahallelerinin yararlanacağı yeni yaşam alanı, Akpınar Mahallesi´nde 8 bin 500 metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor. İçerisinde, mini amfitiyatro, bisiklet yolu, tartan yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, fitnes gurupları, kaskatlı süs havuzu ile şekillenen yeni yaşam alanında cafe ve mescit inşa çalışmaları da yüzde 70 oranında tamamlandı. Oturma alanlarıyla bütünleştirilecek yeni yaşam alanı akçaağaç, çınar, göknar, ladin, sığla, süs elması ve çam türlerindeki ağaç dikimiyle yeşilin tonlarıyla bezendi. Alandaki yeşil doku çalışmaları ise çim ekim çalışmalarıyla tamamlanacak.
Nefes alan bir şehir hedefi doğrultusunda şehri yeni kazanımlarla buluşturduklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Şehrimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını daha da yukarıya çekmek için çalışıyoruz. Bu çerçevede şehrimizin dört bir yanına kazandırdığımız yaşam alanlarına bir yenisini daha ekliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatlarıyla Belediyemize devri sağlanan 8 bin 500 metrekarelik alanı, yeşil dokusu ve sosyal donatılarıyla şehre nefes aldıran, çocuklarımızın, gençlerimizin, ailelerimizin keyifli vakit geçirecekleri yeni bir yaşam alanı olarak hizmete sunacağız. Vatandaşlarımızın buluşma noktası olacak yeni yaşam alanındaki çalışmalarımızı inşallah en kısa sürede tamamlayarak, hizmete sunacağız" dedi.