casino siteleri

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NEVRUZ BAYRAMINI KUTLADI TEKRAR ETTİ: KÜRT SORUNU YOKTUR

Gündem Haber Girişi : 17 Mart 2015 20:11
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NEVRUZ BAYRAMINI KUTLADI TEKRAR ETTİ: KÜRT SORUNU YOKTUR

Kars Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplu Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Azerbaycan bizim için sadece devletlerden bir devlet, Azerbaycanlı kardeşlerimiz de milletlerden bir millet değildir. Bizim için İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya neyse Bakü de odur” dedi.

Deprem konutları

“TÜRKİYE’NİN KÜRT SORUNU YOKTUR”

Türkiye’nin Kürt sorunu olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü, ”Türkiye’de her kesimden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardı. Kimliklerinin tanınmaması sorunu vardı. İnançlarına saygı duyulmaması sorunu vardı. Geri kalmışlık, ihmal edilmişlik, hor görülmüşlük sorunu vardı. Biz, geçtiğimiz 12 yılda, Kürt kardeşlerimizle birlikte, Türklerin de, Arapların da, Lazların da, Çerkezlerin de, Gürcülerin de, dini azınlıkların da; ülkemizde yaşayan ne kadar kesim varsa, hepsinin de sorunlarına çözüm bulmaya gayret ettik. Bugün artık, hiç kimse kökeni, inancı, kılığı-kıyafeti, yaşam biçimi, fikri, zikri yüzünden tehdit altında değildir, baskı altında değildir. Hala eksikler yok mu, aksaklıklar yok mu? Mutlaka vardır. Her şey dört dörtlük mü? Değil tabi. Ama bunlar her geçen gün eksiliyor. 10 yıl, 12 yıl öncesi olan şu Kars’ı düşünün, böyle bir Kars var mıydı Allah aşkına? Ama şimdi havalimanından tutunuz yollarına varıncaya kadar. Şimdi şöyle terminal binasından içeri girerken Rabbime hamd ettim, Yarabbi,  burada eskiden çadır bile yoktu, ama şimdi modern bir havalimanının terminali var. Havalimanı yoktu, yaptık. Göreve geldik, 26 tane havalimanı vardı Türkiye’de, ama şimdi 52 tane havalimanı var. Ağrı’da havalimanı, Iğdır’da havalimanı, Erzurum’da havalimanı; nerelerden nerelere geldik.  78 milyonu birbirinden ayırmak yok, üniversitesine varıncaya kadar hepsini inşa ettik, ihya ettik, devam ediyoruz, devam edeceğiz; daha iyi olacak hiç endişe etmeyin, daha güzel olacak hiç endişe etmeyin” dedi.

“KESRET İÇİNDE VAHDET NASIL OLUR GÖRMEK İSTEYEN, GELSİN KARS’A BAKSIN”

Kars’ın, Türkiye’nin tüm renklerini, tüm zenginliklerini, tüm potansiyelini yansıtan bir şehrimiz olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kesret içinde vahdet nasıl olur görmek isteyen, gelsin Kars’a baksın, Karslı kardeşlerime baksın. Bin yıllık bir beraberliğin, gelecek binyılların teminatı haline nasıl dönüşebileceğini görmek isteyen, gelsin Kars’a baksın. Üzerinde yaşadığı vatan topraklarının, teneffüs ettiği özgürlük havasının, sahip olduğu imkânların kıymetini bilmek isteyen gelsin Kars’a baksın, Karslı kardeşlerimle konuşsun. Çünkü bu topraklar çok şeye şahit oldu. Zafere şahit oldu. İşgale şahit oldu. Şehri çevreleyen tabyalarda yaşanan dişe diş mücadelelere şahit oldu. Vatan ne demek, fedakârlık ne demek, azim ne demek onu Kars çok iyi bilir, Sarıkamış çok iyi bilir. Benim dedem Sarıkamış’ta şehit oldu ve diğer dedem ve büyük ninelerimden onu dinlerdik. Bu coğrafyadaki mücadelemizin şahidi hemen şuradaki Kars Kalesidir, onun hemen dibinde medfun olan Harakani Hazretleridir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,   Kars’taki işte bu kardeşlik iklimini tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu’muza yaymak, tüm Türkiye’de hakim kılmak için Çözüm Süreci’ni başlattıklarını söyledi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN ÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, nerede yaşarsa yaşasın, her vatandaşımızın etnik, sosyal, siyasi, ekonomik, kültürel kimliğine bakılmaksızın bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğunu, eşit haklara sahip bulunduğunu anlatarak, “Her kim ki bunun aksini iddia eder, bunun aksi bir davranış içine girer, karşısında bizleri bulur, hiç endişeniz olmasın. Biz şimdi ne diyoruz? Çözüm süreci diyoruz değil mi? Çözüm süreciyle neyi hedefliyoruz? İşte bunu, birlik, beraberlik diyoruz. 12 yılda demokraside, insan haklarında, özgürlüklerde, ekonomide, yatırımlarda, sosyal desteklerde neler gerçekleştirdiğimiz ortada. Hamdolsun, şu anda bu okulumuz ve aynı anda açtığımız diğer dersliklerle beraber eğitimde de çok ileri seviyeye geldik, daha da ileriye geleceğiz, bunları dahi yeterli bulmuyoruz. 76 tane üniversitemiz vardı, şimdi 81 vilayetimizin tamamında 175 üniversitemiz var; hepsi hallolacak” dedi.

21 MART NEVRUZ BAYRAMI

Konuşmasında 21 Mart’ta Nevruz Bayramımızı şimdiden tebrik ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Nevruz’dan önceki Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece, yani “Ahir”, “Son” Çarşamba, Azerbaycan’da bayramın en şenlikli, en güzel, en coşkulu gecesi olarak kutlanıyor. Bu gece vesilesiyle okunan Kur’an-ı Kerim’lerin, ölülerimizin arkasından edilen duaların, fakir-fukaraya yapılan hayırların, ikram edilen yemeklerin, tatlıların kabul olmasını, makbul olmasını temenni ediyorum. Azerbaycan başta olmak üzere, Orta Asya’dan Balkanlara kadar tüm coğrafyamızın bu 5 bin yıllık ortak bayramının, birliğimize, beraberliğimize, uhuvvetimize vesile olmasını diliyorum. Baharın müjdecisi olan Nevruz’un, bölgemizde ve tüm dünyada barışın ve huzurun da habercisi olmasını canı gönülden arzu ediyorum.”

“TANAP PROJESİYLE DOĞALGAZI AZERBAYACAN, TÜRKİYE, GÜRSCİSTAN ÜZERİNDEN AVRUPA’YA GÖNDERİYORUZ”

“Ben bugün bu soğuğa rağmen burada Cumhurbaşkanı arkadaşlarımla birlikte bizlerle bu heyecanı paylaştığınız için sizlere teşekkür ediyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle tamamladı: “İnşallah şimdi Selim’e geçeceğiz ve Selim’de de inşallah, evet, TANAP Projesinin temelini atıyoruz ve inşallah en kısa zamanda da doğalgazı nereden, Azerbaycan’dan, Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya gönderiyoruz. Hepinizi en kalbi duygularla selamlıyorum, sizlere mutluluklar diliyorum, Nevruzumuz hayırlı olsun diyorum.”

Törene, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile yurt dışından çok sayıda konuk da katıldı.

YouTube Haber arası

Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili okulu gezerek, incelemelerde bulundu. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Gürcistan Margvelaşvili ve beraberindekiler, Kars Valiliği'nce onurlarına verilen öğle yemeğine katıldı.