casino siteleri

Cumhuriyete Doğru tiyatro oyunu Malatyada izleyicilerle buluştu

Kültür-Sanat Haber Girişi : 29 Şubat 2024 14:18
Cumhuriyete Doğru tiyatro oyunu Malatyada izleyicilerle buluştu
Millî Eğitim Bakanlığının Cumhuriyetin 100. yılı projeleri kapsamında hazırladığı Cumhuriyete Doğru adlı tiyatro oyunu Malatyada da izleyici ile buluştu
Millî Eğitim Bakanlığının Cumhuriyetin 100. yılı projeleri kapsamında hazırladığı Cumhuriyete Doğru adlı tiyatro oyunu Malatyada da izleyici ile buluştu.
Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundaki kahramanlık hikayesinin anlatıldığı Cumhuriyete Doğru adlı tiyatro eseri, Millii Eğitim Bakanlığı tarafından 110 kişilik dev sanatçı kadrosuyla ücretsiz olarak öğretmenler ve vatandaşlarla buluşturuluyor.
Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen Cumhuriyete Doğru tiyatro oyunu bir öğretmenin şehitliği ziyaret ederek 10 yaşındaki öğrencisi Aliye, Cumhuriyetimizin nasıl ilan edildiğini anlatması ile başlıyor. Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının Ankarada Büyük Millet Meclisini kurması ile devam eden süreçte, Milli Mücadele kahramanlarının ve Türk halkının tek yumruk oluşu ve kanlarının son damlasına kadar savaşarak milli mücadeleyi nasıl kazandığı konu ediliyor. Tiyatro oyunu, Mustafa Kemal Atatürkün Türkiye Cumhuriyetini ilan edişi ile tamamlanıyor.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletini arkalarına alıp Milli Mücadeleyi başlatarak Türkiye Cumhuriyetini nasıl kurduklarını gözler önüne seren tiyatro eseri, Bora Severcan tarafından yazıldı ve yönetildi. Koreografide Özgür Adam İnanç ve Serhat Güdülün imzaları bulunan tiyatro oyununun orijinal müzikleri ise Selim Atakan tarafından bestelendi. Proje yapımcılığını Volkan Severcan üstlenirken, proje danışmanlığını ise Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş yaptı.
Tiyatro gösterimine Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ile kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.