casino siteleri

DARBENİN PERDE ARKASI(2)

İkinci bir halka ise Ağustos ayında yapılması planlanan YAŞ(Yüksek Askeri Şura) toplantısı olduğu görüşündeyim.

Öncelikle kısaca YAŞ toplantısıyla tanıştırayım sizi.YAŞ,Genelkurmay başkanlığına bağlı bir kuruldur.TSK'ya ait tüm önemli konuları inceler,bunlarla ilgili kararlar alır,prensip uygulamaları neticesinde sonuçlara vardırılmaya çalışılır.Anayasada belirtilen konularda Hükümet'e gerekli tavsiyelerde bulunur,silahlı kuvvetlere ait kanun tasarılarını görüşür ve son şeklini verir.Şura'ya Başbakan başkanlık eder.Genelkurmay başkanı,milli savunma bakanı,kuvvet komutanları,jandarma genel komutanı,1.,2. ve 3. ordu komutanları,ege ordusu komutanı,eğitim ve doktrin komutanı,türk kara kuvvetleri kurmay başkanı,donanma komutanı ve bir Orgeneral şura üyesi olarak katılır.


Yılda iki kez toplanır.Biri Ağustos ayında diğeri ise teamülen Aralık ayındadır.Şura'da TSK'ya mensup albayların general ya da amiralliğe terfileri ile bir üst rütbeye terfi edecek general ve amirallerin durumu görüşülür.Ayrıca çeşitli nedenlerden dolayı TSK'dan ihraç edilecek personeller için de karar verilen merciidir.


İşte,işin kırılma noktası tam da buradan geçiyor...
 

Paralel Yapı,17-25 Aralık Hükümete darbe girişiminin başarısızlığı üzerine özellikle emniyet,yargı ve TSK ögelerine yoğunlaştı.Zaten eğitim,emniyet ve yargı(Genellikle HSYK'daki seçimler sonucu paralellerin çoğunluğu kritik görevlerden alındı.)ayağı 17-25 Aralık sonrası büyük çoğunluğu pasifize edildi.Ancak TSK ayağı IŞİD,PKK,TAK,PYD ve Ortadoğu'da değişen dengeler ve tehlikeler için devlet tarafından dokunulmamıştı.Yakın zamanda da kulislerde yeni bir darbe konuşuluyordu.Sessiz,sedasız, kimseye çaktırmadan TSK'da uyuyan hücrelerini uyandırarak 15 Temmuz gecesi topyekün darbeye kalkıştılar.


Ağustos ayında yapılması planlanan YAŞ toplantısı Paralel Yapının tamamen tarihe gömme toplantısı olacaktı.

Haberleri olduğu da muhakkaktı zaten.FETÖ'yle yakınlığı bilinen ve tespit edilen subaylar,generaller,amiraller ve YAŞ toplantısına katılacak olan bazı kritik isimler ya hafif ve pasif görevler verilecekti ya emekliye ayrılmaları sağlanacaktı ya da TSK'dan tamamen atılacaktı.Ayrıca 81 ilde eş zamanlı olarak topyekün bu yapıya operasyon düzenlenerek bitirmek için toplantıdan 'KABUL' kararı alınacaktı.

 

Bunu göze alamayan Paralel Yapı son kozunu ve son kalesini de kullanmaya yeğledi.17 Aralık sonrası kaybettikleri itibarı,ağırlığı,zenginliği ve -daha derine dalalım-devleti tekrardan geri almak için düğmeye bastılar.Bilgi paylaşımı,etkin ve etkili oldukları tüm birimlerde eş zamanlı bilgi akışı,iletişim konusundaki birikimlilik,dinleme ve izleme profesyonelliği,birimler arası koordinasyon,istihbarat birimi,askeri yargı,subaylar,amiraller ve generaller tüm bu alanlarda eş zamanlı kalkışma başlatılarak devletin önemli birimlerine saldırdılar ve öncül hedef olarak gösterilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı indirmeyi hedeflediler.


Başaramadılar ve başaramayacaklar...
 

Kanımca bu cemaatin son ve en büyük kötülüğüdür.

Erdoğan ise bundan sonra jet hızıyla düğmeye basarak ve operasyon üstüne operasyon düzenleyerek bu kirli yapının son kalesi olan ORDU-TSK'yı da dize getireceğine inanıyorum.

'Peki ne olacak?' diye merak etmeyiniz...

 

Müjdeyi de veriyorum...

Sığınacak in bile bulamayacaklardır...