casino siteleri

Darende’de konteyner kent sakinleri kış için önlem alınmasını istiyor

Malatya Haber Girişi : 12 Ekim 2023 15:32
Darende’de konteyner kent sakinleri kış için önlem alınmasını istiyor
Darende’de konteyner kent sakinleri kış için önlem alınmasını istiyor

Malatya’nın Darende ilçesinde yaklaşık 250 depremzede ailenin kaldığı konteyner kentte giderlerin dışarıda bırakılması, yaklaşan kış ayı ile birlikte aileleri karar kara düşündürüyor. Havaların iyice soğuması ile suların donacağını söyleyen depremzedeler, AFAD’ın bu konuda önlem almasını istiyor.

Deprem konutları

AFAD tarafından Darende ilçesine bağlı Nadir Mahallesi’ndeki kurulan konteyner kentte yaşayan yaklaşık 250 aile kış aylarında giderlerin donmaması için şimdiden tedbir alınmasını istiyorlar.  

Altyapısı Darende Belediyesi tarafından yapılan konteyner kentte ihtiyaç sırasına göre depremzedelerin hizmetine sunulan içinde elektrikli ısıtıcı, termosifon, mutfak ve banyo bulunan mevsim koşullarına dayanıklı ve yalıtımlı 21 metrekarelik konteynerler, kalıcı konutlar yapılana kadar depremzedelerin hizmetine sunuldu. 

 

Depremzedeler her ayrıntının düşünüldüğünü ancak kış şartlarında açıkta bırakılan gider borularının donma riski ile karşı karşıya bırakıldığını söyleyerek, kış tam anlamıyla gelmeden biran önce önlem alınmasını istiyor.

YouTube Haber arası

Kış şartlarında hava sıcaklığının eksilerin altına düşeceği ilçede bu durumun gözönüne alınmadan konteynerlerin alt yapısının yapılmasına tepki gösteren depremzedeler, bu konuda AFAD’ın Malatya yetkililerinin sorunlarına çözüm bulmadığından yana şikayetçi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.